nl
Menu

Impactmeter

Dit is onze impact tot nu toe:

Copper8 is opgericht vanuit de missie om impact te hebben op de maatschappij. Ons succes willen wij daarom ook afmeten aan de mate waarin wij die impact hebben gerealiseerd, en niet zozeer de groei van onze onderneming in termen van omzet of mensen.

Wij hebben daarom een ‘impactmeter’ ontwikkeld die onze impact inzichtelijk maakt. Enerzijds hebben wij impact in de projecten die wij doen; anderzijds is het juist onze ambitie om de ‘steen in de vijver’ te zijn en juist anderen te inspireren en aan te zetten tot actie (het zogenaamde ‘ripple effect’). Onze impact bestaat daarom uit twee factoren:

 • De impact in projecten zelf
 • De grootte van de ‘ripple effect’

De impact van een project
De impact van een project wordt bepaald door onze opdrachtgevers. Om hier wel één lijn in te trekken hebben wij een impactmeter op projectniveau ontwikkeld die onze filosofie weerspiegelt – dat wil zeggen, er is gekeken naar zowel de technisch-inhoudelijke kant van het project, de procesmatige aspecten en de financiële aspecten.

Het leuke van de impactmeter is dat het niet alleen een beeld geeft van de toegevoegde waarde van onze werkzaamheden, maar dat het ons en onze opdrachtgevers ook dwingt om kritisch na te denken over het bereiken van maximaal (project) resultaat.

Bovenaan deze pagina wordt de huidige status van onze impact weergegeven, ten opzichte van het target dat wij onszelf gesteld hebben om in 2020 te halen. Omdat wij vaak betrokken zijn bij langere (inkoop)trajecten, is de impact van een project niet meteen meetbaar. Dit betekent dat niet alle afgeronde projecten al zijn gemeten in termen van hun impact.

De ‘Ripple effect’
Naast onze eigen impact in projecten willen we ook de impact van het project op een bedrijf, sector of de maatschappij inzichtelijk maken. Dit noemen wij het ‘Ripple effect’. Door voorbeeldprojecten op het gebied van duurzaamheid en circulariteit neer te zetten willen we een beweging op gang brengen die verder reikt dan het project en de betrokkenen van het project alleen.

Het ripple effect is uiteraard lastig te kwantificeren. Voorlopig betreft het hierin een gekwantificeerde maar subjectieve inschatting van onszelf. Op termijn willen we kijken naar mogelijkheden om dit op objectievere basis inzichtelijk te maken, bijvoorbeeld door te monitoren hoe vaak een project als referentie wordt gebruikt, hoe vaak er op bepaalde trefwoorden wordt gezocht op Google die te herleiden zijn aan het project, of willen we bezoekers van deze website en onze opdrachtgevers de mogelijkheid geven tot het bepalen van de ‘ripple effect’. Aangezien de impact van een project zich moet ontwikkelen in de tijd, zullen we deze factor telkens blijven bijwerken.

Wilt u meer weten over de impactmeter, en hoe deze is opgebouwd? Stuur dan een email naar info@copper8.com.

 • “It is those who start with why, that have the ability to inspire those around them, or find others to inspire them.”

  – Simon Sinek –
 • “Hoe heerlijk is het, dat niemand een minuut hoeft te wachten met te beginnen de wereld langzaam te doen veranderen!”

  – Anne Frank –
 • “Onderschat nooit de kracht van slechts een paar gedreven, liefhebbende mensen; juist zij veranderen de wereld.”

  – Margaret Mead –
 • ” Want het is onmogelijk… totdat iemand het gedaan heeft.”

   

  – Nelson Mandela –
 • “Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg.”

  – Einstein –
 • “Wil je snel gaan, ga dan alleen. Wil je ver komen, ga dan samen.”

  – Afrikaans gezegde –
 • “We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt.”

  – Einstein –
 • “De enige bron van kennis is ervaring.”

  – Einstein –
deze site duurzaam bekijken?
sluiten

wij houden van een frisse, heldere website met lekker veel wit(ruimte). maar juist dat witte is eigenlijk helemaal niet duurzaam. want hoe lichter de website, hoe meer stroom je computer daarmee verbruikt. dus als je wat langer op onze site blijft kun je de eco-knop gebruiken. de site wordt dan in een duurzaam-donkere kleurstelling weergegeven.

eco stand aanzetten
eco stand sluiten