nl
Menu

Karin Verploegen versterkt team Copper8!

23 mei 2017

Vanaf 1 mei is het team van Copper8 versterkt door de komst van Karin Verploegen. Karin heeft zich vanuit een juridische achtergrond jarenlang bij Gispen kunnen ontwikkelen tot ‘circulair expert’ met kennis van de technische aspecten van circulariteit, maar ook het belang van samenwerking en borgen van circulariteit in contracten en verdienmodellen. Na een jaar ondernemen kriebelde het toch om weer onderdeel te zijn van een team. Bij Copper8 zijn wij natuurlijk dolblij met de komst van Karin omdat zij het team op allerlei vlakken versterkt en verrijkt.

Voor een snelle kennismaking hebben wij alvast een paar vragen aan Karin gesteld:

Waarom heb je voor Copper8 gekozen?
“Omdat Copper8 een koploper is op het gebied van het daadwerkelijk realiseren van innovatieve circulaire projecten. Als je binnenkomt voel je direct dat de passie voor een betere wereld een gedeelde waarde is in het team.

De drang om continue te blijven innoveren en verbeteren om de koploperspositie te behouden vind ik inspirerend; en als perfectionist kan ik me er ook best goed in vinden… al met al word ik gewoon heel blij van het gezamenlijk bouwen aan een mooi team met een mooie droom!”

Wat is jouw unieke kwaliteit in het team?
“Ik heb vanuit een heel andere kant ervaring met het vormgeven van circulaire ambities en KPI’s in samenwerkingen en contracten. Ik kan het belang van leveranciers meenemen in de manier waarop wij aanbestedingen vormgeven; maar kan ook de perverse prikkels wegnemen uit aanbestedingen en contracten. Ik ben goed in het denken in business- en verdienmodellen die circulariteit kunnen borgen.

Je kunt mij bestempelen als ‘innovatieve jurist’ – geen contradictio in termini, maar iemand die risico’s waarneemt en tegelijkertijd deze weet om te buigen naar kansen. Die jurdische achtergrond is een sterke aanvulling op het al rijke team van disciplines – waardoor Copper8 ook in de contractering meer soliditeit zal kunnen bieden.”

Wat zou jouw droomproject zijn?
“Als ik vanuit een volledige ‘greenfield’ situatie een samenwerkingsverband mag initiëren, deze samenwerking juridisch mag verstevigen vanuit een duurzame visie en de juiste incentives kan creëren waardoor de duurzaamheid op de lange termijn geborgd wordt. Veel blijer kun je mij niet maken! En het mooie is… die vraag kwam vorige week al bij ons binnen!”

Wil je nog meer weten over Karin? Dan kun je hier haar volledige profiel vinden.

 • “It is those who start with why, that have the ability to inspire those around them, or find others to inspire them.”

  – Simon Sinek –
 • “Hoe heerlijk is het, dat niemand een minuut hoeft te wachten met te beginnen de wereld langzaam te doen veranderen!”

  – Anne Frank –
 • “Onderschat nooit de kracht van slechts een paar gedreven, liefhebbende mensen; juist zij veranderen de wereld.”

  – Margaret Mead –
 • ” Want het is onmogelijk… totdat iemand het gedaan heeft.”

   

  – Nelson Mandela –
 • “Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg.”

  – Einstein –
 • “Wil je snel gaan, ga dan alleen. Wil je ver komen, ga dan samen.”

  – Afrikaans gezegde –
 • “We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt.”

  – Einstein –
 • “De enige bron van kennis is ervaring.”

  – Einstein –
deze site duurzaam bekijken?
sluiten

wij houden van een frisse, heldere website met lekker veel wit(ruimte). maar juist dat witte is eigenlijk helemaal niet duurzaam. want hoe lichter de website, hoe meer stroom je computer daarmee verbruikt. dus als je wat langer op onze site blijft kun je de eco-knop gebruiken. de site wordt dan in een duurzaam-donkere kleurstelling weergegeven.

eco stand aanzetten
eco stand sluiten