nl
Menu
 • Copper8 begeleidt in 2017-2018 opnieuw de Circulair Inkopen Academy

  Copper8 heeft voor het tweede achtereenvolgende jaar de opdracht gegund gekregen om (semi-)overheidsinkopers te trainen op het onderwerp Circulair Inkopen. Ruim 60 deelnemers van ongeveer 30 organisaties namen deel aan de eerste editie van de Circulair Inkopen Academy in 2016-2017. Na een succesvolle eerste editie legde het Expertisecentrum Aanbesteden PIANOo opnieuw de vraag in de markt, en gunde deze opdracht opnieuw aan Copper8.

  Lees meer

 • De circulaire reis van tien traditionele boeken

  Is vertrouwen belangrijk om circulair in te kunnen kopen? Ja, is onze filosofie vanuit Copper8: wanneer je als opdrachtgever vertrouwen geeft aan de markt, krijg je dat in het aanbod vaak terug. Met een grappig voorbeeld wil ik laten zien tot wat voor bizarre situaties een traditioneel contract – gebaseerd op alles behalve optimale samenwerking en onderling vertrouwen – kan leiden. Lees meer

 • Sybren spreekt voor Circulair Friesland

  Het thema circulaire economie groeit, ook in Friesland. Vanuit de vereniging Circulair Friesland zijn de afgelopen jaren diverse activiteiten opgestart om Friese partijen meer circulair te krijgen. Sybren sprak met koplopers over hoe de principes achter circulaire economie ook in inkoop- en aanbestedingsprocessen te integreren zijn. Lees meer

 • Training Circulair Inkopen Bouwbedrijven

  Op 27 juni gaat een nieuwe Training Circulair Inkopen voor bouwbedrijven van start. De training wordt in samenwerking met de Gemeente Amsterdam aangeboden, die graag ziet dat er meer circulaire initiatieven ontstaan in de stad.

  Lees meer

 • Karin Verploegen versterkt team Copper8!

  Vanaf 1 mei is het team van Copper8 versterkt door de komst van Karin Verploegen. Karin heeft zich vanuit een juridische achtergrond jarenlang bij Gispen kunnen ontwikkelen tot ‘circulair expert’ met kennis van de technische aspecten van circulariteit, maar ook het belang van samenwerking en borgen van circulariteit in contracten en verdienmodellen. Na een jaar ondernemen kriebelde het toch om weer onderdeel te zijn van een team. Bij Copper8 zijn wij natuurlijk dolblij met de komst van Karin omdat zij het team op allerlei vlakken versterkt en verrijkt.

  Lees meer

deze site duurzaam bekijken?
sluiten

wij houden van een frisse, heldere website met lekker veel wit(ruimte). maar juist dat witte is eigenlijk helemaal niet duurzaam. want hoe lichter de website, hoe meer stroom je computer daarmee verbruikt. dus als je wat langer op onze site blijft kun je de eco-knop gebruiken. de site wordt dan in een duurzaam-donkere kleurstelling weergegeven.

eco stand aanzetten
eco stand sluiten