nl
Menu
 • Circular Procurement Congress 2017

  Op 18 en 19 oktober vindt in Tallinn (Estland) het Circular Procurement Congress 2017 plaats. Net als vorig jaar zal Cecile van Oppen mede-dagvoorzitter zijn van deze bijeenkomst, waarbij (semi-)overheden uit verschillende Europese landen bijeenkomen om de nieuwste inzichten te delen op het vlak van Circulair Inkopen.

  Dat inkoop een belangrijke aanjager kan zijn voor de Circulaire Economie is inmiddels in Nederland gemeengoed, maar ook in andere Europese landen beginnen de ambities te verschuiven van duurzaam inkopen naar circulair inkopen. Zo is in Vlaanderen onlangs de ‘Green Deal Circulair Aankopen’ getekend met maar liefst 140 ondertekenaars, en wordt ook in de Scandinavische landen veel geëxperimenteerd met circulair inkopen.

  Om kennis en de nieuwste inzichten uit te wisselen wordt voor het Circular Procurement Congress 2017 voor het tweede achtereenvolgende jaar georganiseerd. Waar vorig jaar Amsterdam de gaststad was, is dat dit jaar Tallinn. Cecile van Oppen zal dit jaar samen met Robert Holdway het dagvoorzitterschap op zich nemen.

  Meer informatie over het congres kunt u hier vinden.

 • Je kunt beter de tent uit pissen…

  Rond 10 oktober gebeurt er elk jaar iets fascinerends in duurzaamheidsland… Rond die mooie datum 10/10 schijnt men tijdelijk te vergeten waarom we het doen, en zie ik de testosteronniveaus in mannen én vrouwen vluchtig toenemen in een “Battle of the Greenest”.

  Lees meer

 • 114 definities van circulaire economie. En nu?

  Ik zit in de trein onderweg naar Springtij – een jaarlijks duurzaamheidsforum op Terschelling – en lees een paper die mij gisteren is toegestuurd. Conceptualizing the circular economy: an analysis of 114 definitions. Interessant, de verschillende gedachtegangen, maar hoe helpt dit ons in het zetten van de volgende stap? De zon komt op boven de akkers van Flevoland, en mijn gedachten gaan terug naar twee jaar geleden. Lees meer

 • Circulaire Economie: ben jij het varken of de kip?

  Lichtelijk geïrriteerd las ik afgelopen weekend de Special van het NRC over de Circulaire Economie. En vervolgens was ik geïrriteerd over mijn irritaties. Erg circulair, zou je denken, maar die spiraal gaat hard neerwaarts.

  Lees meer

 • Copper8 ‘Best for the World 2017’ BCorp

  Elk jaar publiceert B Corp een lijst met organisaties die hoog scoren op de ‘B Impact Assessment’. Wij zijn trots dat Copper8 tweemaal op deze lijst staat.

  Lees meer

deze site duurzaam bekijken?
sluiten

wij houden van een frisse, heldere website met lekker veel wit(ruimte). maar juist dat witte is eigenlijk helemaal niet duurzaam. want hoe lichter de website, hoe meer stroom je computer daarmee verbruikt. dus als je wat langer op onze site blijft kun je de eco-knop gebruiken. de site wordt dan in een duurzaam-donkere kleurstelling weergegeven.

eco stand aanzetten
eco stand sluiten