Fair Meter project slaat aan in Slovenië!

op 23 juni 2016

Het Fair Meter project slaat aan in Slovenië! Een van de leveranciers die hard bezig is met het verduurzamen van de slimme meter staat op de hoofdpagina van de Sloveense nu.nl. En volgens haar zetten ze de industrie in beweging…

In samenwerking met Alliander en Stedin werkt Copper8 aan het realiseren van de Fair Meter: een slimme energiemeter waarvan alle onderdelen worden geproduceerd, gebruikt en hergebruikt met zo min mogelijk schadelijke effecten op mens en milieu en die duurzaam energiegebruik bevordert.

De slimme meter is de meest zichtbare component van de netbeheerders naar hun klant. Deze meter maakt onder andere reductie van energiegebruik mogelijk door gedetailleerd inzicht te bieden in verbruik en verbruikspatronen. Het is de ambitie van de Nederlandse netbeheerders om deze duurzaamheid ook tot uiting te laten komen in ontwerp, productie, gebruik en hergebruik van de meter. In totaal is het begrip ‘Fair’ van toepassing op acht domeinen: energie & keten emissies, verantwoord gebruik van grondstoffen, uitbannen gebruik van conflict materialen, eerlijke arbeidsomstandigheden, energieverbruik van de meter, gevaarlijke stoffen vermijden, transparantie, en software & data.

Samen met de meterlevanciers worden nu grote stappen gezet in de richting van deze Fair meter. In het kader hiervan werd Mojca Markizeti van de meterproducent Iskraemco geinterviewd door de ‘Sloveense Nu.nl’.

 

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten