20-22 April: Circular Procurement Congress

op 14 april 2016

Van 20 tot 22 april vindt in Amsterdam het Europese ‘Circular Procurement Congress’ plaats. Cecile van Oppen van Copper8 zal samen met Paul Hohnen gedurende dit congres optreden als mede-dagvoorzitter. Het doel van het congres is om het thema ‘circulair inkopen’ verder te brengen binnen Europa, en om te leren van de praktijkcases in de verschillende landen.

Het ‘Circular Procurement Congress’ is een initiatief van de Europese Commissie, GPP 2020, SPP Regions, IISD, ICLEI, Rijkswaterstaat, de Green Deal Circulair Inkopen, ECAP, REBus, PIANOo en 10YFP. Door dit breed gedragen en internationale platform biedt het congres een solide basis waar kennis genomen kan worden van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van circulair inkopen. Naast beleidsmakers van nationale en internationale overheden zullen ook inkopende organisaties en leveranciers die bezig zijn met het onderwerp zullen gedurende het congres hun kennis en ervaring delen.

Het congres vangt op woensdag 20 april aan met een exclusief diner waar Thomas Rau een keynote zal verzorgen over de Circulaire Economie.

Op donderdag 21 april zal het inhoudelijke programma starten met de beleidsmatige basis van circulair inkopen waarin zowel beleidsmakers als platfora op het gebied van circulariteit en circulair inkopen aan bod komen. Verschillende Nederlandse en Europese experts zullen daarin hun bijdrage leveren, waaronder Douwe Jan Joustra, Joan Prummel, Michel Schuurman, Greg Lucas en Philip Tepper. Vanaf 11.00 zal de groep uiteen gaan in verschillende break-out groepen. De volgende break-out sessies zullen worden behandeld

11.00-12.30

13.30-15.00

15.30-17.00

Op vrijdag 22 april zullen de lessen vanuit de donderdag worden samengevat in een concreet actieplan, waarna er de mogelijkheid is voor de deelnemers om verschillende Nederlandse circulaire projecten te bezoeken, waaronder de Circular Expo in Hoofddorp.

Aanvullende informatie over het congres treft u hier.

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten