Gezocht: ideeën voor duurzame Olympische Spelen!

op 05 oktober 2016

Copper8 heeft een stichting opgezet die zich bezig gaat houden met verduurzaming van de Olympische Spelen. We gaan hiervoor op missie naar Japan, om dit onder de aandacht te brengen tijdens het World Sports Forum. Heb jij een idee hoe de Spelen duurzamer kunnen? Ga virtueel mee op Economische Missie en stuur ons jouw idee toe!

Tokyo organiseert in 2020 de eerstvolgende zomerspelen. In hun bid om de Spelen te mogen organiseren beloofde Japan de meest (i) innovatieve, (ii) duurzame en (iii) compacte Spelen te organiseren. In kort wil Tokyo een positieve nalatenschap creëren voor de Spelen én het land zelf.

Een fantastische ambitie, vinden wij, en dus ook een die wij van harte willen ondersteunen! Wij zijn dan ook al langer bezig met het opzetten van een Stichting die zich bezig gaat houden met het verduurzamen van de Spelen – om de positieve duurzaamheidsboodschap waar wij voor staan letterlijk op een groter podium te zetten.

Afgelopen november zijn wij meegegaan op Economische Missie, waarbij het thema van ons missiespoor ging over duurzaamheid en de Spelen. Het doel van onze missie afgelopen jaar was simpel: verkennen. Hoe kijkt Japan naar duurzaamheid? Wat is het kennisniveau? Zijn de ambities realistisch? Onze conclusie is dat Tokyo2020 hulp nodig heeft om hun waanzinnige ambities te gaan waarmaken. Maar daar willen wij hun natuurlijk bij gaan helpen!

Afgelopen april hebben wij samen met een aantal experts (o.a. vanuit voormalig Tendris, London2012) een formele reactie mogen schrijven op het duurzaamheidsbeleid van Tokyo2020. De vijf duurzaamheidsdoelstellingen van Tokyo2020 (op onderstaand figuur de verticale as) hebben wij toen geplot op de vijf primaire activiteiten van de Spelen (op onderstaand figuur de horizontale as) om aan te geven waar de meeste impact behaald kon worden.

focus-areas

Over twee weken gaan wij op een vervolgmissie naar Japan, wederom met als thema het verduurzamen van de Spelen. Als Copper8 brengen wij niet zozeer een product, maar een visie – hoe de Spelen duurzamer kunnen door op een andere manier naar de materie te kijken. En graag vullen wij onze visie aan met concrete ideeën en toepassingen vanuit het Nederlandse bedrijfsleven en bijzonder ook Nederlandse start-ups.

Dus: heb jij een idee hoe de Spelen duurzamer kunnen? Ga virtueel mee op Economische Missie! Stuur ons jouw idee toe, en hanteer daarbij graag het volgende formaat:

En wij vertegenwoordigen jouw idee graag in Japan! Concreet zoeken wij voorbeelden voor de thema’s die in bovenstaande figuur groen zijn gemarkeerd. Stuur jouw idee naar cecile@olympact.org.

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten