Copper8 driemaal genomineerd voor Duurzame Vastgoed 50!

op 02 maart 2018

Noor Huitema, Cécile van Oppen en Jeroen Verberne zijn genomineerd voor de Duurzame Vastgoed 50! De lijst, die voor de zevende achtereenvolgende keer wordt samengesteld, bestaat uit professionals die zich actief inzetten voor duurzaamheid in de gebouwde omgeving en facilitair management.

In 2017 werd de prijs voor de meest duurzame Nederlander in de bouw uitgereikt aan Claudia Reiner.

Noor Huitema eindigde afgelopen jaar op plek 22 in de lijst van 2017 is genomineerd voor haar continue inspanningen in de bouw om opdrachtgevers de juiste vraag te laten stellen. Alleen wanneer die ruimte wordt geboden is een duurzaam aanbod mogelijk. Nieuwswaardige projecten uit 2017 die haar de nominatie brachten waren onder andere de opening van het nieuwe RHDHV-kantoor in Amsterdam en het circulaire kantoor van het Voedingscentrum waarvoor zij de uitvraag begeleidde.

Cecile van Oppen eindigde in 2017 op plek 44. Voorvechter van meer circulariteit in de bouw, was Cécile in 2017 lid van het Transitieteam Circulaire Bouweconomie, en was zij betrokken bij het toonaangevende initiatief Madaster. Zij begeleidde in 2017 veel circulaire aanbestedingen, waaronder de kantoormeubilair aanbesteding van de Rijksoverheid, en deelde haar kennis in de door Copper8 ontwikkelde Circulair Inkopen Academy die al in haar 2e jaargang zit.

Jeroen Verberne was in 2017 wel genomineerd, maar eindigde uiteindelijk buiten de top 50. Jeroen heeft de Building Circularity Indicator (BCI) ontwikkeld tijdens zijn masterscriptie aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Gedurende zijn tijd bij Alba Concepts heeft hij de BCI verder uitgewerkt. Inmiddels heeft hij de overstap gemaakt naar Copper8, waar hij betrokken is bij veel toonaangevende (circulaire) projecten in de bouw. Jeroen is tevens genomineerd voor de Young Professional Award, die afgelopen jaar werd gewonnen door Suze Gehem.

De jury, die onder leiding staat van Claudia Reiner, beslist op 19 maart wie er tot de top 50 gaat behoren. De uitreiking van de ABN AMRO Duurzame 50 zal plaatsvinden tijdens het Green Tie Gala op woensdagavond 18 april 2018.

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten