5 vragen aan…. Hendrik de Vries

op 07 februari 2019

Afgelopen maand hebben wij onze nieuwste aanwinst met open armen ontvangen! Hendrik de Vries werkte de afgelopen zes jaar voor Alliander aan de thema’s duurzaamheid en circulariteit, en ontwikkelde o.a. een meetmethodiek voor de circulaire bedrijfsvoering.

Wij zijn natuurlijk supertrots met zijn overstap naar Copper8. Uiteraard stelde wij hem 5 vragen voor een snelle kennismaking!

Omschrijf jezelf in 3 woorden

Oprecht, idealistisch en verbeeldingsvol.

Je hebt 6 jaar bij Alliander gewerkt, vanwaar de overstap naar Copper8?

Ik heb in zes jaar Alliander veel gave dingen mogen doen, specifiek op het gebied van circulaire economie. Ook heb ik in die zes jaar veel over mezelf geleerd en me op een aantal vlakken sterk ontwikkeld. Ondanks dat ik met een technische achtergrond me goed thuis voelde bij Alliander merkte ik dat voor mij ‘de rek’ er een beetje uitging. Ik wil me verder en sneller blijven ontwikkelen door in een andere omgeving met een grotere diversiteit van producten en mensen te werken. Copper8 bleek daarin voor mij een perfecte match met een hoog professionaliteits- en ambitieniveau. Daarnaast vind ik het ook heel gaaf om meer ruimte te krijgen om te ondernemen. De gemene deler blijft het werken aan een duurzame en mooiere wereld.

Wat is jouw unieke kwaliteit die jij toevoegt aan het team?

Ik denk dat ik zowel veel interesse heb in de (complexe) inhoud van projecten als in de mensen met wie ik werk. De ideale werkplek is voor mij dan ook eentje waar ik zowel interactie met anderen en voldoende inhoudelijke uitdaging vind. Dit heeft mij geleerd om de inhoud makkelijk over te kunnen brengen en te verbinden met anderen. Ook kan ik snel schakelen tussen inhoud en proces, abstract en concreet en houd ik altijd het hogere doel voor ogen.

Wat is jouw droomproject?

Een project waarbij een daadwerkelijke kanteling in handelen en denken wordt gerealiseerd. In mijn ogen wordt de circulaire economie nog teveel platgeslagen tot een ‘Iets groenere lineaire economie’ waarin de oude economie wordt geoptimaliseerd in plaats van een nieuwe gecreëerd. ‘Goed’ in plaats van ‘minder slecht’. In mijn droomproject vindt er echt fundamentele duurzame verandering plaats en werkt dat project inspirerend voor anderen. En als het dan toch een droomproject is doe ik dat ook nog eens met hele leuke mensen.

Als je niet bezig bent met werk, waar vinden wij jou dan?

In de bioscoop, op de planken waar ik graag aan improvisatietheater doe en wanneer ik echt even tot rust wil komen ben ik nog weleens langs de waterkant te vinden met een hengel.

 

 

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief