5 vragen aan… Marijn Polet

op 05 december 2018

We hebben er weer een nieuwe kanjer bij! Half november is Marijn Polet bij ons begonnen. Deze systeemdenker met een liefde voor voetbal én dansen gaat bij Copper8 veel aan de slag met strategische vraagstukken. Systeemverandering is daarbij de ambitie!

Benieuwd naar Marijn? Zoals gewoonlijk stelde we hem vijf vragen voor een snelle kennismaking.

Omschrijf jezelf in 3 woorden
Idealistisch, koppig en direct.

Wat is jouw unieke kwaliteit in het team?
Het vermogen om in systemen te denken. Een duurzaamheidsprobleem is eigenlijk altijd complex en strekt over meerdere systemen. Zo komen investeringen in fossiele brandstoffen met korte termijn terugverdientijden nog steeds veel voor omdat de financiële markt stuurt op korte termijn en het economische systeem de negatieve impact van deze brandstoffen niet juist meeneemt.

Waarom heb je voor Copper8 gekozen?
Omdat dit bedrijf niet alleen zegt dat het anders moet, maar het ook echt doet. Klanten worden gemotiveerd om radicaal anders te denken en Copper8 zorgt dat dit ook tastbaar wordt gemaakt met nieuwe aanbestedingstrajecten en het verduurzamen van business modellen. En ook in de eigen organisatie wordt dit toegepast: ruimte voor persoonlijke ontwikkeling met 1 extra vrije dag per week, geen uurtje factuurtje en klanten niet afhankelijk maken maar onderwijzen.

Wat is jouw droomproject?
Een project waarbij ik een bedrijf, sector of supply chain echt kan veranderen. Geen end-of-pipe solutions, niet pappen en nathouden, maar prikkels en systeemgedrag die tot onduurzaamheid leiden aanpakken en veranderen.

Als je niet bezig bent de wereld te verbeteren, waar kunnen we je dan vinden?
Ik voetbal al mijn hele leven en ben nog 2x per week op het veld te vinden. Daarnaast ga ik elke maandagavond 2 uur salsa- en bachatadansen!

 

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten