Animatie over Copper8 is live!

op 01 september 2015

Wij krijgen vaak de vraag wat wij precies doen, wat onze toegevoegde waarde is. Dat lukt ons in woorden, maar nog beter in beelden, en daarom hebben wij een animatie gemaakt waarin wij uitleggen wat wij precies doen. Met trots presenteren wij de Animatie over Copper8, gemaakt door de Jongens van de Tekeningen.

1)

Wij zijn Copper8 en wij realiseren koploper projecten met de hoogste duurzaamheidambities, door samen te werken met partijen die buiten het eigen systeem kunnen denken en gedurfde doelen te stellen.

Wat doen we

Wij begeleiden het proces waarin opdrachtgevers uiteindelijk een andere koers zetten… richting nieuwe mogelijkheden.

Dat je in samenwerking met andere partijen het verst komt is duidelijk, maar niet minder lastig: met name als je het over de risico’s hebt.. en de opbrengsten. Dus hoe bereid je zo’n project voor en welke afspraken maak je onderling?

De Copper8 aanpak

Copper8  richt zich bij elk project op drie dingen:

– De inhoud, waar de duurzaamheidsambities worden vertaald naar Key Performance Indicators.
– Het proces waarbij de partners geselecteerd worden en zich verbinden aan een gezamenlijk doel.
– En de financiën, waarin we alle elementen samen brengen in een business case die voor alle partijen sluitend is.

Voorbeelden

In het project ‘Co Green’ is het Dynamisch Verdelings Model ontwikkeld, waarbij de financiële winst van ketensamenwerking wordt ingezet voor duurzaamheid.

Slim samen werken leidt tot innovatie: zo is de vorm van het dak van de herhuisvesting van Alliander in Duiven een co-creatie van de architect en de installateur, door de golvende vorm van het dak is een ruimte gecreëerd die een minimum aan installaties nodig heeft.

Samenwerking leidt ook tot nieuwe business modellen, zoals het project ‘Besparen in huis’: door de intensieve samenwerking  tussen Eigen Haard, Bosch en Copper8 verhuurt woningbouwcorporatie Eigen Haard nu energie-zuinige koelkasten, wasmachines en drogers aan hun huurder, waardoor de totale maandlasten lager zijn.

Door op nieuwe manieren naar waardecreatie kijken zonder daarbij het zakelijke perspectief te verliezen realiseren wij duurzaamheidsprojecten.

Want het is onmogelijk… totdat iemand het gedaan heeft…..

 

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten