Bilderberg van de Duurzaamheid

op 15 november 2017

Op woensdag 15 november vindt de Bilderberg van de Duurzaamheid plaats. Tijdens dit evenement, dat wordt georganiseerd door MVO Nederland, het Groene Brein en Duurzaamheid.nl worden drie cases bestudeerd door experts om te komen tot een doorbraak. Het motto is in 2017 dan ook ‘de rem eraf!’. Copper8 is dit jaar uitgenodigd als ‘expert’ om mee te denken aan een van de cases.

Eens per jaar komen dé experts op het gebied van duurzame innovatie in Nederland op uitnodiging bijeen op het Bilderberg van de Duurzaamheid. “Zij belichamen kristalheldere denkkracht, jarenlange ervaring en ongebreidelde innovatiedrang” – aldus de website van MVO Nederland. “Tijdens de Bilderberg van de Duurzaamheid hebben zij een doel. Ze willen opschaling realiseren voor bewezen duurzame innovaties in ketens, regio’s of (coalities van) mkb-bedrijven.”

De drie cases die dit jaar worden behandeld zijn:

Cecile van Oppen zal namens Copper8 als expert optreden in de laatstgenoemde case (Product as a service en de deeleconomie). De case bouwt dan ook voort op het in 2010 door Copper8 opgezette experiment bij Eigen Haard ‘Besparen in Huis’ waar o.a. wasmachines en koelkasten op huurbasis werden weggezet bij huurders van de woningcorporatie. In 2016-2017 werkte Copper8 ook mee aan het circulaire platform ‘Flown’, waarmee opnieuw met dit gedachtegoed werd geëxperimenteerd. Andere experts die zullen meepraten over dit onderwerp vertegenwoordigen o.a. Bundles, Siemens, Miele, Circle Economy, Woningcorporatie Ymere en de Nederlandse Brancheorganisatie voor Accountancybureaus (NBA).

Wij zijn uiteraard erg benieuwd naar de doorbraken van 15 november! Meer informatie over dit evenement treft u hier.

 

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten