BNA Architectendag: Reset your mind

op 31 oktober 2017

Op donderdag 2 november wordt in de Prodentfabriek in Amersfoort de BNA Architectendag gehouden. Met Reset Your Mind als thema, is de BNA Architectendag hét moment om de gedachten te laten gaan over de architectenpraktijk van morgen. In een programma dat is gevuld met twee prikkelende keynotes en maar liefst tien verschillende werksessies, wordt inspiratie geboden voor iedereen die actief is in de architectenbranche.

Het programma van de BNA Architectendag is opgedeeld in twee onderdelen: Mindset en Mindshift.

Onder de noemer ‘Mindset’ zetten twee keynotesprekers de toon met een prikkelende nieuwe kijk op het arhitectenvak:

Onder de noemer ‘Mindshift’ worden er tien werksessies gehouden om tot nieuwe gedachten en inzichten te komen. De werksessies zijn ingedeeld in vier programmalijnen:

  1. Technologische ontwikkelingen met o.a. Gijs Joossen van Royal Haskoning DKV over parametrisch ontwerp.
  2. Duurzame ontwikkelingen met o.a. Rotor (BE) over het ontwerpen met afvalstromen, en Copper8 over Circulair ontwerpen en bouwen.
  3. Case Studies met o.a. Woonpioniers over nieuwe vormen van (stedelijk) wonen.
  4. New Businesscases met o.a. OSCity over Smart Urbanism.

In de programmalijn ‘Duurzame ontwikkelingen’ zal Cecile van Oppen een werksessie geven over circulair ontwerpen en bouwen. In de transitie naar een circulaire economie wordt er veelal gezocht naar technische oplossingen; maar hoe borg je dat een circulair gebouw ook circulair gebruikt wordt? En hoe kun je er als architect voor zorgen dat je de kaders zó kunt verschuiven dat je tot radicaal circulaire concepten kunt komen? Cecile gaat in haar werksessie de architecten laten ervaren waar de sleutel ligt tot circulair succes. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt aangegeven hoe architecten op procesmatig én technisch vlak een bijdrage kunnen leveren aan de circulaire economie.

Meer informatie over de BNA Architectendag treft u hier.

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten