Donderdag 22 oktober: Cecile van Oppen spreker op Vonkencafe

op 22 oktober 2015

Op donderdag 22 oktober organiseren de Vonken2028 weer een Vonkencafe met als thema ‘Reframing the Olympic dream, reframing governance?’. Op dit Vonkencafe zal Cecile van Oppen een presentatie geven.

Vonken2028 is een groep young professionals die een gedeelde droom heeft: de Olympische Spelen in 2028 naar Nederland halen. Om die droom te verwezenlijken, willen zij op een andere manier naar de organisatie van de Spelen kijken, en actief bijdragen aan die nieuwe visie.

Copper8 heeft parallel daaraan ook een visie op de Olympische Spelen in het algemeen (lees hier de blogs van Cecile). Geboeid door de kracht van sport als verbindende schakel, ziet Cecile de Olympische Spelen als het perfecte medium om een positieve duurzaamheidsboodschap te verspreiden. In lijn met deze dromen is Laurie Kemp in juni begonnen aan haar scriptieonderzoek bij Copper8 waarbij zij zich richt op de rol van het IOC in het daadwerkelijk realiseren van de duurzaamheidsambities in gaststeden. Zij heeft zich in haar kwalitatieve onderzoek voornamelijk gericht op de spelen van Beijing in 2008, Vancouver in 2010 en Londen in 2012. In de presentatie van Cecile op het Vonkencafe zal haar Olympische droom gedeeld worden, maar zullen ook de eerste resultaten van het onderzoek van Laurie worden gedeeld.

Vind hier meer informatie over het Vonkencafe.

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten