Circulair bouwproject gezocht!

op 07 juni 2018

Trouw publiceerde deze week een artikel met als kop ‘Ook de architect moet groen gaan denken’.  De strekking was duidelijk: architecten zijn de ontwerpers van de fysieke omgeving waarin wij leven. Zij vervullen een ontzettend belangrijke rol in het verduurzamen van de samenleving. Dit onderschrijft ook de Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA). Tijdens de week van de Circulaire Economie lanceerde zij al het Manifest Circulaire Architectuur dat ondertekend werd door ruim 70 bureaus.

Aankomend najaar lanceert de BNA Academie in samenwerking met Copper8 de opleiding ‘Circulair ontwerpen’. Voor deze opleiding zijn wij op zoek naar aansprekende (nog niet gerealiseerde) bouwprojecten die gebruikt kunnen worden in de opleiding. Dit vanuit de overtuiging dat het toepassen van opgedane kennis ervoor zorgt dat het beklijft. Dan kunnen we écht impact hebben op de bouwsector.

De projecten die wij zoeken voldoen idealiter aan de volgende aspecten:

Daarnaast vragen we aan jou als projecteigenaar om tijdens de opleiding jouw project te komen toelichten en feedback te geven op de ideeën van de deelnemers.

Als projecteigenaar krijg je hier heel veel voor terug! De deelnemers aan de opleiding gaan namelijk de casus gebruiken langs de 5 modules van de opleiding. Aan het einde van de opleiding worden de ideeën gepitched aan de projecteigenaren, wat weer helpt om beelden te vormen bij het aankomende traject. Daarnaast krijg je de kans om de nieuwste circulaire ontwerptalenten van Nederland te ontmoeten: misschien zit dé architect van jouw project er wel tussen!

Ben je benieuwd naar de opleiding, en wil je misschien deelnemen? Meer informatie over de opleiding is te verkrijgen via Mirjam Hoveijn (BNA Academie). Wil je jouw project aanmelden, neem dan contact op met Sybren Bosch (Copper8).

 

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten