Circulair Financieren: Copper8 verzorgt workshops op Springtij

op 22 september 2016

Op vrijdag 23 september verzorgt Copper8 twee sessies over Circulair Financieren op Springtij. Copper8 is al langere tijd bezig met dit thema omdat wij merkten dat er een kloof is tussen hoe circulaire verdienmodellen werken in theorie versus de praktijk. Om deze kloof te overbruggen is het noodzakelijk om de verschillende perspectieven – van de leverancier, de consument, de financier en de accountant – te begrijpen en tot een gezamenlijk gedragen oplossing te komen.

Circulair Financieren

De eerste sessie zal informatief van aard zijn. Tijdens deze sessie zullen de sprekers ingaan op hun ambities ten aanzien van de circulaire economie, maar ook de hobbels die zij vanuit hun perspectief ervaren voor circulair financieren. In een groepsdiscussie worden deze hobbels, en mogelijke oplossingen verkend. De experts die aan het woord komen zijn:

Tevens zal Berry Wammes van de NBA (Koninklijke Nederlandse Brancheorganisatie van Accountants) aanwezig zijn, omdat zij veel belang hechten aan dit onderwerp.

Tijdens de tweede sessie worden real-life cases rondom circulair financieren aangepakt door de deelnemers, en zullen de experts tevens hun inzichten bieden om tot een oplossing te komen voor de cases. De volgende cases hebben zich al aangemeld:

Het thema van deze zevende editie van het Springtij Forum is ‘Exploring and Transforming’. De thema’s van het Forum Energie, Resources, Circulaire Economie, Natuurlijk Kapitaal, Finance, Food, Mobiliteit, Natuur, Leiderschap en de Sustainable Development Goals. De sessies die Copper8 verzorgt liggen op de kruising van Circulaire Economie en Finance.

De sessies worden verzorgt door Dirk Bijl de Vroe en Cecile van Oppen.

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten