PIANOo Circulair Inkopen Academy voor overheden van start

op 20 september 2016

Op dinsdag 20 september is de Circulair Inkopen Academy voor overheden van start gegaan. Het programma is onderdeel van diverse activiteiten die PIANOo komend jaar samen met MVO Nederland, Rijkswaterstaat en NEVI gaat oppakken om circulair inkopen aan te moedigen en wordt gefinancierd door het ministerie van I&M. PIANOo is in zee gegaan met bureau Copper8 voor de uitwerking  van het programma.

Ruim 50 deelnemers van meer dan 25 publieke organisaties uit alle overheidslagen doen mee aan het programma. “Het doel van het programma is om alle deelnemende organisaties een succesvol circulair inkooptraject te laten doorlopen” aldus Cécile van Oppen, organisator van het programma vanuit Copper8. “We willen deelnemers laten ervaren hoeveel energie en creativiteit er los kan komen door uitvragen op een andere manier in te richten, en tijdens de bijeenkomsten geven we hen de handvatten om dat te doen.”

Het programma bestaat uit zeven bijeenkomsten, en rond af voor de zomer van 2017. “We hebben gekozen voor een jaarprogramma, zodat deelnemers tijdens het programma de geleerde lessen in praktijk kunnen brengen en een pilot op kunnen starten,” aldus Take Padding, vanuit PIANOo verantwoordelijk voor circulair inkopen. “In de Green Deal Circulair Inkopen hebben koplopers de afgelopen jaren belangrijke lessen geleerd. Door deze beginnende organisaties mee te nemen in die lessen en inzichten, helpen we hen om sneller de stap van pilot naar opschaling te kunnen maken.”

Per organisatie nemen er twee deelnemers mee aan het traject: zo worden niet alleen individuen opgeleid, maar wordt de kennis breder in de deelnemende organisaties geborgd. Ook geeft dit een betere uitgangspositie voor het creëren van draagvlak binnen de eigen organisatie om de pilot daadwerkelijk van de grond te krijgen, en daarna opschaling te realiseren. “We beseffen dat dit een intensief programma is en dat wij een hoge ambitie hebben als je kijkt naar het gewenste resultaat,” zo sluit Take af. “Maar met de energie die we vandaag bij de deelnemers gezien hebben, ben ik ervan overtuigd dat gaat lukken.”

Wilt u meer informatie over de Circulair Inkopen Academy of trainingen op het vlak van Circulair Inkopen, neem contact op via info@copper8.com.

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten