Boekpresentatie Circulair Inkopen in 8 stappen

op 29 oktober 2018

Op maandag 29 oktober is het boek ‘Circulair Inkopen in 8 stappen’ gepresenteerd. Het boek, dat is geschreven door Cécile van Oppen, Godard Croon en Dirk Bijl de Vroe vat onze lessen samen van 10 jaar circulair inkopen. Ervaringsdeskundige Rob Beukeboom (voormalig CPO van Alliander), Philip Blaauw (CEO Innax), Sabine van der Leij (Categoriemanager meubilair RWS), en Hans Bloemendaal (Rohde en Grahl) deelden aan de hand van hun ervaringen de inhoud van het boek.

De publicatie is mede mogelijk gemaakt door Rijkswaterstaat, en mede daarom werd het eerste exemplaar overhandigd aan Joan Prummel. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven schreef daarnaast het voorwoord voor het boek.

Ontstaan vanuit de overtuiging dat wij als bureau misbaar willen zijn is deze handleiding voor circulair inkopen geschreven. De handleiding moet inkopers, beleidsadviseurs en projectleiders helpen om zelfstandig een circulair inkooptraject op te starten en uit te voeren. In het boek worden acht stappen behandeld om tot een geslaagd circulair inkooptraject te komen. De stappen worden ook onderbouwd aan de hand van gerealiseerde cases.

  1. Circulair inkopen: waarom en wat?
  2. Interne consequenties
  3. Vraagstelling
  4. Multidisciplinaire samenwerking
  5. Aanbestedingsprocedure
  6. Circulariteit meten en beoordelen
  7. Borgen van circulariteit
  8. Contractmanagement

Om onze kennis te delen, is het boek gratis digitaal beschikbaar. Het boek is via deze link direct te downloaden: E-book Circulair Inkopen in 8 stappen.

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten