6 december: Copper8 spreker op congres Circulaire Metaalketen

op 06 december 2016

Op dinsdag 6 december organiseert de Metaalunie voor de tweede keer een congres over de Circulaire Economie in de Metaalketen. Onder leiding van dagvoorzitter Mark Beumer (het Groene Brein), zullen drie inhoudelijke thema’s worden behandeld door sprekers Theo Henckens (Universiteit Utrecht), Cécile van Oppen (Copper8) en Willem-Henk Steekstra (VNO-NCW/MKB Nederland). Het congres heeft als titel ‘Verzilver uw kansen met de Circulaire Metaalketen’, en valt onder het programma Circulaire Metaalketen welke in 2013 gestart werd door de Metaalunie.

De Metaalunie geeft als achtergrond voor het congres: “Circulair ondernemen is het antwoord op schaarste aan grondstoffen en bijbehorende prijsstijgingen. Maar bovenal biedt circulariteit kansen voor nieuwe businessmodellen. Om die kansen te verzilveren, liggen er nog de nodige uitdagingen. Vanuit het project Circulaire Metaalketen zijn ondernemers uitgedaagd (meer) circulair te gaan denken en doen. In de namiddag van 6 december staan voor de tweede achtereenvolgende keer praktijk, ervaringen delen, van elkaar leren, bewustwording en elkaar inspireren centraal en wordt opgeroepen tot ‘hands-on’ deelname aan de transitie.”

De sprekers tijdens het congres zijn:

Het congres vindt plaats tussen 15.00-18.00 bij de Koninklijke Metaalunie in Nieuwegein (Einsteinbaan 1). Meer informatie kunt u hier vinden.

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten