Circulaire Verdienmodellen: onderzoeksresultaten

op 03 september 2019

Eind september presenteren wij onze resultaten van het onderzoek naar Circulaire Verdienmodellen. De afgelopen jaren heeft Copper8 zich steeds meer verdiept in verdienmodellen zoals koop-terugkoop en leaseconstructies. Dit soort verdienmodellen worden steeds vaker door ondernemers gebruikt om circulariteit te stimuleren. Toch merkten wij bij de toepassing van dergelijke modellen dat er een kloof is tussen de theorie en de praktijk.

Om deze reden hebben wij ons het afgelopen jaar wat meer verdiept in de materie. Samen met partners KPMG en Kennedy van der Laan gingen wij in gesprek met de Nederlandse pioniers waaronder Mud Jeans, Bundles, Desko, Gispen, Interface, Signify en Auping. Deze gesprekken hebben geleid tot twee publicaties die wij eind September zullen presenteren bij het Circl College Tour in Amsterdam:

  1. Een handleiding voor ondernemers over circulaire verdienmodellen
  2. Een publicatie waarin we de barrières t.a.v. het toepassen van circulaire verdienmodellen delen

 

Met deze publicaties willen wij voor zowel ondernemers als beleidsmakers inzichtelijk maken wat het betekent om circulaire verdienmodellen toe te passen.

Met de publicatie over de barrières willen wij ook openheid geven over de uitdagingen die vooral kleinere ondernemers tegenkomen bij de transitie naar de circulaire economie. Wanneer wij ‘Verlengde Producentenverantwoordelijkheid’ willen stimuleren in het kader van de transitie naar de circulaire economie vraagt dit ook om het herzien van onze bestaande boekhoudkundige regels.

Wil je bij de lancering van de publicaties zijn? Inschrijven kan hier.

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten