Circular Procurement Congress 2017

op 13 oktober 2017

Op 18 en 19 oktober vindt in Tallinn (Estland) het Circular Procurement Congress 2017 plaats. Net als vorig jaar zal Cecile van Oppen mede-dagvoorzitter zijn van deze bijeenkomst, waarbij (semi-)overheden uit verschillende Europese landen bijeenkomen om de nieuwste inzichten te delen op het vlak van Circulair Inkopen.

Dat inkoop een belangrijke aanjager kan zijn voor de Circulaire Economie is inmiddels in Nederland gemeengoed, maar ook in andere Europese landen beginnen de ambities te verschuiven van duurzaam inkopen naar circulair inkopen. Zo is in Vlaanderen onlangs de ‘Green Deal Circulair Aankopen’ getekend met maar liefst 140 ondertekenaars, en wordt ook in de Scandinavische landen veel geëxperimenteerd met circulair inkopen.

Om kennis en de nieuwste inzichten uit te wisselen wordt voor het Circular Procurement Congress 2017 voor het tweede achtereenvolgende jaar georganiseerd. Waar vorig jaar Amsterdam de gaststad was, is dat dit jaar Tallinn. Cecile van Oppen zal dit jaar samen met Robert Holdway het dagvoorzitterschap op zich nemen.

Meer informatie over het congres kunt u hier vinden.

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten