Watertorenberaad 2016 : Ontwikkelen met impact

op 01 mei 2016

De trek naar onze steden heeft grote impact op de wijze van wonen, werken, mobiliteit en infrastructuur. Hoe wonen we in de toekomst in de stad? En hoe zorgen we voor een leefbare, gezonde stad? Met de jaarlijkse conferentie organiseerde het Watertorenberaad een kleurrijke lineup van sprekers rondom het thema ‘impact gedreven stadsontwikkelen.’ Noor Huitema verzorgde een passievolle toelichting over procesinnovaties.

Allen brachten eigen inzichten en ervaringen mee en lieten hun licht schijnen op wat het betekent om echt te veranderen in de praktijk. Daarmee deden ze ten volste recht aan het motto ‘Anders denken, anders doen’ van het Watertorenberaad.

Noor Huitema besprak tijdens het Watertorenberaad procesinnovaties die kunnen bijdragen aan betere prestaties en innovaties op het gebied van duurzaamheid. Door opgaven te formuleren vanuit ambities in plaats van concrete technische oplossingen, kun je de markt uitdagen tot het bedenken van duurzamere oplossingen. De vraag van Alliander in Duiven om een nieuw hoofdkantoor werd door Copper 8  geherformuleerd als ‘een huisvestingsoplossing voor onze medewerkers die past bij de uitgangspunten van Alliander (circulair, energiepositief, werkklimaat, relatie met omgeving)’. Door deze andere formulering kwam de kermisbouwer in beeld die aan de basis stond van het ultralichte dak. En kreeg het dak een golvende vorm als oplossing voor de luchtcirculatie. Oftewel: laat de experts met elkaar in gesprek gaan over de beste oplossing en blijf niet in je comfortzone zitten door te denken in oplossingen en bestaande technologieën.

Het volledige artikel geschreven door Danielle Niederer is hier te vinden.

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten