Dinsdag 15 november: CoP Circulair (ver)bouwen

op 14 november 2016

Op dinsdag 15 november organiseert MVO Nederland in samenwerking met Nederland Circulair! opnieuw een Community of Practice (CoP) bijeenkomst voor Circulair (ver)bouwen. Tijdens deze vierde en laatste bijeenkomst van de CoP zullen Rene de Klerk (Rendemint) en Cecile van Oppen (Copper8) spreken over hun ervaringen bij circulair aanbesteden. De bijeenkomst vindt plaats in Duiven, bij het inspirerende resultaat van het circulaire aanbestedingsproces van dat Copper8 begeleidde.

Eind 2015 herkende MVO Nederland dat er een groeiende wens was van partijen om hun bouwopgave op circulaire wijze in te steken; alleen was de vraag ‘hoe’? Gedurende vier modules zijn de deelnemers van de Community of Practice meegenomen in de verschillende aspecten van circulair ontwerpen, bouwen, rekenen en tot slot aanbesteden. Een inspirerende reeks sprekers sprak de deelnemers reeds toe:

  1. Re-think: Thomas Rau (RAU/Turntoo), Debbie Appleton (Turntoo) en Bas van de Westerlo (C2C Expolab)
  2. Re-fund: Rabobank, Erick Wuestman (Stichting Circulaire Economie)
  3. Re-design: Bas Slager (Repurpose), Niel Slob (Re-born)

De vierde module staat in het teken van Re-engineer. Bij een circulair gebouw hoort immers ook een ander ontwerp- en aanbestedingsproces. Beiden sprekers hebben uiteenlopende ervaring op het gebied van circulair aanbesteden.

Meer informatie over de Community of Practice treft u hier.

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten