Copper8 begeleidt in 2017-2018 opnieuw de Circulair Inkopen Academy

op 26 juni 2017

Copper8 heeft voor het tweede achtereenvolgende jaar de opdracht gegund gekregen om (semi-)overheidsinkopers te trainen op het onderwerp Circulair Inkopen. Ruim 60 deelnemers van ongeveer 30 organisaties namen deel aan de eerste editie van de Circulair Inkopen Academy in 2016-2017. Na een succesvolle eerste editie legde het Expertisecentrum Aanbesteden PIANOo opnieuw de vraag in de markt, en gunde deze opdracht opnieuw aan Copper8.

Dat het thema ‘Circulair Inkopen’ van belang is om onze economie duurzamer te maken, is niemand meer ontgaan na het bericht van de NOS medio juni. Copper8 heeft als bureau een indrukwekkend portfolio opgebouwd van circulaire icoonprojecten. Zo adviseerde wij bij de aanbesteding van Alliander in Duiven, waren wij betrokken bij verschillende kantoormeubilair aanbestedingen (UMCU, Alliander en meest recent de Rijksoverheid), maar ook in de elektronica branche is er ervaring opgedaan met het verweven van circulaire doelstellingen in de Slimme Meter aanbesteding.

Een korte terugblik van de eerste editie is te zien in onderstaand filmpje.

Het doel van Copper8 is om “de steen in de vijver” te zijn. Het enige waar wij exponentieel in willen groeien is het aantal mensen dat bereikt wordt met onze filosofie. Het geven van trainingen past uitstekend bij onze visie, en mede daarom zijn wij verheugd dat wij aankomend jaar een nieuwe lichting deelnemers mogen meenemen in het onderwerp ‘Circulair Inkopen’.

 

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten