Copper8 gecertificeerd als B Corp!

op 08 mei 2016

Het afgelopen jaar is door het Copper8 team hard gewerkt aan de B Corp certificering – en op 4 mei kregen wij het goede nieuws dat wij tot deze ‘elite’ van social entrepreneurs horen!

De mensen die ons goed kennen weten dat wij niet zo’n fan zijn van certificeringen en normeringen – maar B Corp is daarin een grote uitzondering. B Corps zijn ondernemingen die gecertificeerd worden door de non-profit B Lab. Om het certificaat te halen moeten de ondernemingen strengen standaarden halen ten aanzien van sociale prestaties, duurzaamheid, verantwoordelijkheid, besturing van de organisatie en transparantie. B Corp is een wereldwijde beweging: inmiddels zijn ruim 1.700 ondernemingen uit 50 landen gecertificeerd. Het doel is gemeenschappelijk: het begrip ‘succes’ in onze economie herdefiniëren.

B Corp

Juist omdat de B Corp certificering zo holistisch is, en alle vlakken van de bedrijfsvoering raakt, maakt het zo passend voor Copper8. Bij onze oprichting formuleerden wij namelijk twee doelen:

1. Het behalen van impact door middel van het initiëren, begeleiden en realiseren van baanbrekende en inspirerende duurzaamheidsprojecten; en

2. Het traditionele consultancymodel continue ter discussie stellen. Een bedrijf bouwen op basis van vertrouwen in plaats van angst, en daarmee laten zien dat een andere manier van bedrijfsvoering werkt.

Wij geloven dat deze twee doelstellingen hand-in-hand gaan – want “als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg”. Door een bedrijf te bouwen op andere waarden kunnen wij ook impact hebben in onze projecten. En dat is wat ons zo aantrok in B Corp: de gevarieerde vragen over diversiteit, personeelsbeleid, ethisch bankieren, inkoopbeleid en het meten van de impact van onze projecten.

Bekende internationale B Corps die voorlopers waren op het gebied van alternatieve bedrijfsvoering zijn Patagonia, Ben & Jerry’s en Etsy. Maar ook in Nederland mogen wij onszelf trots ‘collega B Corp’ noemen van onder andere Dutch, Tony’s Chocolonely, Dopper, Waka Waka, maar ook partijen met wie wij veel samenwerken zoals Architectenbureau Paul de Ruiter, onze eigen bank Triodos en onze telefoon leverancier Fairphone. Copper8 is de 46e B Corp in Nederland.

 

 

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten