Copper8 genomineerd voor Duurzame Vastgoed 50

op 23 februari 2016

Copper8 oprichters Cecile van Oppen en Noor Huitema zijn beiden genomineerd voor de ‘Duurzame Vastgoed top 50‘, die voor het vijfde achtereenvolgende jaar wordt georganiseerd. Eerdere edities werden gewonnen door Coen van Oostrom, Stefan van Uffelen, Coert Zachariasse en Jan Willem van de Groep.

De jury zal, onder leiding van de winnaar van de editie van 2015 Jan Willem van de Groep, een ranglijst samenstellen en de winnaar bekend maken tijdens het Green Tie Gala op 23 maart tijdens Building Holland in de RAI Amsterdam. Er wordt beoordeeld op vier onderdelen: bijdragen aan het mogelijk maken van duurzame projecten, inzetten bij duurzame initiatieven, actieve kennisdeling over verduurzaming en het stimuleren en initiëren van duurzame samenwerking. Iedere genomineerde ontvangt voor deze onderdelen punten. Op basis van de puntenscore wordt de lijst, een top 50, samengesteld.

Vaak vervult Copper8 een onzichtbare maar onmisbare rol in spraakmakende projecten. Zo werd Noor in haar nominatie geprezen voor haar rol bij o.a. Energiesprong (waar zij betrokken is geweest bij het verduurzamen van woningen, kantoren en scholen), Stadstuin Overtoom, haar trekkende rol bij de verduurzaming van de verpleging- en verzorgingslocaties van Cordaan en de herhuisvesting van Liander in Duiven. Daarnaast is Noor ook betrokken bij het opzetten van een grondstoffenbank om daarmee de transitie naar de circulaire economie in de bouw te versnellen.

De nominatie van Cecile stond ook in het teken van een aantal baanbrekende projecten, waaronder Stadstuin Overtoom, de aanbesteding van de herhuisvesting van Liander in Duiven, maar ook vanwege haar conceptuele rol in het project ‘Besparen in Huis’ bekend uit Tegenlicht. Cecile staat bekend als expert op het gebied van de Circulaire Economie, heeft diverse publicaties geschreven over ‘Duurzaam Aanbesteden’, en ook is recent haar boek ‘Circular Business: Collaborate and Circulate’ verschenen.

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten