Copper8 helpt woningbouwcorporaties op weg naar circulair bouwproject

op 19 april 2017

Noor en Sybren gaan woningbouwcorporaties helpen om de eerste stap te zetten richting een circulair bouwproject. Zij zijn sprekers op de derde sessie ‘Circulair bouwen’, georganiseerd door Platform31 voor woningbouwcorporaties. Tijdens deze sessie staat de vraag centraal hoe deze corporaties aan de slag kunnen. 

De sessie op donderdag 20 april is vormgegeven in samenwerking met Platform31, Alba Concepts en Metabolic. Op deze manier worden de drie richtingen, die nodig zijn een circulaire economie te bereiken, behandeld door de partij die hier de meeste expertise in heeft. Gerard Roemers (Metabolic) gaat in op het technisch-inhoudelijke gedeelte (hoe maak je circulair bouwen meetbaar?), Jim Teunizen (Alba Concepts) op het financiële gedeelte (hoe financier je een circulair bouwproject?) en Copper8 op het procesmatige gedeelte (hoe ziet je aanbesteding er uit?).

In de eerdere sessies is ingegaan op de vraag waarom inzetten op circulair bouwen verstandig is, en wat er op dit moment al mogelijk is. Ook zijn de deelnemers op excursie geweest naar diverse locaties, waaronder Park20|20 in Hoofddorp en het toekomstige Rijkskantoor De Knoop in Utrecht. Meer informatie over het traject is te vinden op de website van Platform31.

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten