Copper8 inspireert op JCI-congres Circulaire Economie

op 20 januari 2018

Junior Chambers International organiseerde op zaterdag 20 januari haar jaarcongres, met als thema Circulaire Economie. Ruim 300 deelnemers lieten zich hier een dag lang inspireren om zelf stappen te zetten binnen hun organisatie. Vanuit Copper8 begeleidde collega Sybren een workshop over het belang van samenwerking in een circulaire economie. “Inspirerend”, “Activerend” en “Bijzonder” waren samenvattingen uit de slotronde.

Het zaaltje in het Provinciehuis Utrecht was met zo’n 30 aanwezigen goed gevuld: van architect tot zonnepaneeltechnoloog en van ondernemer tot hotelexploitant. Na een korte introductie met achtergrondinformatie over circulaire economie zijn de deelnemers in groepjes aan de slag gegaan om hun productketen in kaart te brengen. Een inventarisatie van de interne stakeholders, externe stakeholders en hun belangen volgde. Op basis van deze inventarisatie hebben deelnemers nagedacht over een circulair model voor hun keten.

Over JCI

JCI is een netwerk van young professionals tot 40 jaar, met als doel om een positieve bijdrage te leveren aan deze wereld op basis van de ideeën en bijdragen van haar leden. Circulaire economie was dit jaar het thema van hun jaarconferentie. De keynote op de conferentie is gegeven door Klaske Kruk (Circularities).

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief