Copper8 spreker op Nordic Green Growth seminar

op 10 november 2016

Op vrijdag 11 november vindt het Nordic Green Growth through Public Procurement seminar plaats in Kopenhagen. Tijdens dit seminar komen de private en publieke partijen vanuit de Nordics bijeen om kennis te delen over duurzaam en circulair inkopen. Cécile van Oppen zal tijdens het seminar zitting nemen in een panel van experts over circulair inkopen.

Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland zijn de afgelopen jaren veel bezig op het gebied van duurzaamheid en de Circulaire Economie. Zo zijn de landen vooruitstrevend op het gebied van duurzame energie, en publiceerde Finland afgelopen week hun routekaart naar een Circulaire Economie.

Het seminar wordt georganiseerd door Norden (het samenwerkingsverband van de ministers uit de regio), the Nordic Region, Grønne Indkøb en Forum for Baeredygtige Indkøb. Tijdens het seminar worden o.a. de nieuwe ontwikkelingen gedeeld ten aanzien van duurzaam en circulair inkopen, wordt de Deense ‘green procurement award’ uitgereikt, en ook worden ‘best practices’ uit de regio gedeeld.

In de middag zal er ook een panel zijn met internationale experts over circulair inkopen. De panelleden zijn Mark Hidson (ICLEI), Michael Damm (Aalborg), Pia Yasuko Rask (Grunfoss) en Cécile van Oppen (Copper8).

Meer informatie over het seminar treft u hier.

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten