Copper8 x Building Holland

op 06 april 2018

Van 17 tot en met 19 april vindt in Amsterdam ‘Building Holland‘ plaats. Het motto van Building Holland is al een aantal jaren (Re) Building the Future, een duidelijke indicatie dat duurzaamheid een belangrijk thema is tijdens het evenement.

Copper8 is goed vertegenwoordigd tijdens Building Holland. De agenda is vooralsnog als volgt:

Dinsdag 17 april

12.30-12.45: Jeroen van der Waal (Gemeente Amsterdam) presenteert de evaluatie van het Amsterdamse programma ‘Leren door te doen’.

Copper8 en Circle Economy evalueerde gezamenlijk de 73 circulaire projecten die namens de Gemeente de afgelopen jaren zijn uitgevoerd. De evaluatie en handelingsperspectieven zijn samengevat in het rapport Amsterdam Circulair: evaluatie en handelingsperspectieven. Het rapport is op 6 maart 2018 in de het college van Burgemeester & Wethouders vastgesteld. De evaluatie laat zien dat een circulaire economie realistisch en rendabel is – wanneer externe kosten structureel worden meegenomen in de prijsstelling

Locatie: Trefpunt

 

15.30-16.15: Accez | Transitieagenda Circulaire Bouweconomie | KampC

Er worden drie toelichtingen gegeven op circulaire programma’s. Collega Cécile is gevraagd om een toelichting te geven op de Transitieagenda Circulaire Bouweconomie. Ook wordt het circulaire programma van de Provincie Zuid-Holland toegelicht, en zal aangegeven worden hoe in België programmatisch gekeken wordt naar circulair bouwen. Na drie korte presentatie volgt een paneldiscussie.

Locatie: Creatio

 

Woensdag 18 april

12.30-12.45: Jeroen van der Waal (Gemeente Amsterdam) presenteert de business case voor circulair bouwen.

Copper8 en Alba Concepts hebben een onderzoek uitgevoerd naar de impact van circulair bouwen. Er werd geanalyseerd wat de financiële meerkosten en de maatschappelijke opbrengsten zijn van een circulair appartementencomplex. In de business case is een meetmethodiek aangedragen voor de mate van circulariteit van een gebouw, is een berekening gemaakt van de impact van circulair bouwen, en zijn drie oplossingsrichtingen aangedragen om circulair bouwen op te schalen.

Locatie: Trefpunt

 

17.05-17.30:  Noor Huitema (Copper8) inspireert met haar keynote ‘Doughnut Design: Hoe we een revolutie in circulair ontwerpen moeten ontketenen.’

Wat is de rol van architecten in een Circulaire Economie? En hoe kunnen we er gezamenlijk voor zorgen dat de Circulaire Bouweconomie versneld tot stand komt? Kate Raworth’s Doughnut Economics inspireerde; maar het herschrijven van de wetten geldt niet alleen voor de economie, maar ook voor de manier waarop wij ontwerpen.

Locatie: Creatio

 

18.00-22.30 Green Tie Gala

Tijdens het Green Tie Gala wordt de Duurzame Vastgoed 50 bekend gemaakt. Dit jaar waren drie collega’s genomineerd voor de lijst (Noor Huitema, Jeroen Verberne en Cécile van Oppen). Inmiddels weten wij dat Cécile in de top 50 staat, op welke plaats horen wij op 18 april.

Zin in een kop koffie tijdens Building Holland? Laat het vooral weten, dan spreken we daar af!

 

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten