Dinsdag 28 juni: Copper8 op 020Duurzaam

op 27 juni 2016

De gemeente Amsterdam organiseert op dinsdag 28 juni het evenement 020Duurzaam, waar verschillende stakeholders in gesprek gaan over de duurzame stad. Noor Huitema zit deze avond als expert op het gebied van duurzaam ondernemen op het podium met o.a. de wethouder duurzaamheid Abdeluheb Choho.

Het doel van het evenement 020Duurzaam is om Amsterdammers te enthousiasmeren om met duurzaamheid aan de slag te gaan. Dit kunnen zowel individuele bewoners zijn, MKB-bedrijven maar ook grotere ondernemingen die in de stad gevestigd zijn. Het brede publiek wordt concreet toegesproken door ook diezelfde brede vertegenwoordiging op het podium uit te nodigen.

André Kuipers start de avond en neemt het publiek vanuit de ruimte mee naar de aarde. Ik heb met eigen ogen kunnen waarnemen hoe kwetsbaar onze planeet eigenlijk is en wat de grootste bedreigingen zijn.” André Kuipers laat mensen en ondernemingen zien dat innovatieve technieken en maatregelen om het tij te keren echt werken en zij daar zelf veel aan kunnen doen.

Vervolgens zullen Janine Abbring, creatief brein achter Zondag met Lubach, en Tim Zeegers van theatergroep Op Sterk Water het plenaire gedeelte vervolgen, en op speelse wijze de duurzaamheidsfeiten van Amsterdam delen met de aanwezigen.

Na de plenaire sessie zullen er twee themasessies plaatsvinden: een over zonne-energie, en een met als thema ‘in gesprek met innovatieve Amsterdammers en experts’. In deze twee deelsessie zullen verschillende koploper initiatieven in gesprek gaan met het expert panel bestaande uit Abdeluheb Choho, Koen van ’t Hof (Gedragsdeskundige van de Hogeschool van Amsterdam) en Noor Huitema. Noor zal vanuit haar expertise als duurzaam ondernemen de verschillende koplopers voorzien van raad. De initiatieven komen zowel uit de bewonershoek (bijv. Schoon Schip), het MKB (bijv. Taxi Electric) en het grootbedrijf (het Havenbedrijf). Daarnaast komen ook de Chocolatemakers en Xander Bueno de Mesquita van Hotel Amstelkwartier aan het woord.

Het volledige programma treft u hier
Aanmelden kan via 020Duurzaam
Datum: 28 juni 2016, 17.30 uur – 22.30uur
Locatie: Het Sieraad, Postjesweg 1, Amsterdam
De toegang is gratis maar het aantal plaatsen is beperkt, ben er dus snel bij!

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten