Donderdag 20 november: Copper8 spreker op bijeenkomst CREME in Duiven

op 21 november 2014

Op donderdag 20 november heeft Noor Huitema-Hellemans samen met Paul Wentink (Alliander) een presentatie gegeven aan de leden van CREME (Corporate Real Estate Management Executives) tijdens een bijzonder CREME-bijeenkomst op de bouwplaats van Alliander in Duiven. De nieuwe huisvesting van Alliander is tot stand gekomen door een innovatieve en open wijze van marktbenadering / aanbesteding waarbij Alliander per saldo betere huisvesting heeft gekregen dan dat ze had kunnen bereiken op een traditionele wijze van aanbesteden.

Na een rondleiding door het gebouw in Duiven dat volop wordt getransformeerd, is in de presentatie ingegaan op het proces om tot een vernieuwende uitvraag en daarmee uniek project te komen. Copper8 heeft dit proces, in nauwe samenwerking met Alliander, ontworpen en begeleid.

In het uitvraagproces heeft Liander heeft een positie ingenomen die geen enkele opdrachtgever ooit eerder aan heeft durven nemen. Bij de aanbesteding van het project in het najaar van 2011 vroeg ze consortia om de vijf gebouwen van de vestiging in Duiven te transformeren naar een geïntegreerd energieopleverend en extreem duurzaam complex. Met deze houding vraagt Liander niet om een product, maar om een proces. Niet alleen van het gebouw wordt een innovatieve en duurzame houding geëist, maar ook van alle partijen die betrokken worden bij de bouw. Zo omvat het ontwerp uiteindelijk niet een gebouw, maar een ruimtelijk platform waar de innovatie van de toekomst mogelijk is.

Met de presentatie over het proces om te komen tot een uitdagende vraag is een groot aantal partijen geinspireerd om het zelf ook echt anders te gaan doen.

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten