Donderdag 26 november: Copper8 ondertekent Cirkelstad Amsterdam

op 26 november 2015

Op 26 november 2015 hebben 19 partners getekend om zelf en met elkaar werk te maken van de Amsterdamse regio zonder afval, zonder uitval. De partners zijn de Gemeente Amsterdam, SADC, Magis 020, BAM, Dura Vermeer, Copper8, AMS, OVG, Oranje, Stonecycling, Dutch Green Building Council, reA, Van der Tol, Mebin, Search, Rutger Buch en de ministeries van I&M, EZ en BZK.

Elke partner heeft een eigen project ingebracht om direct de daad bij het woord te voegen. De ondertekening komt op een goed moment. De Metropool Regio Amsterdam heeft onlangs haar ambitie uitgesproken om in 2025 geen afval en geen uitvallers meer te hebben. Cirkelstad Amsterdam is dé werkplaats voor alle koplopers uit de regio om samen deze ambitie waar te maken.

Mede-oprichtster Noor Huitema was namens Copper8 aanwezig om de samenwerking kracht bij te zetten. InCopper8 bracht daarbij haar eigen kantoor in als voorbeeldproject; waarbij zij een duidelijk bijdrage heeft geleverd aan de ambities van Cirkelstad door met afval te bouwen en vakmanschap weer terug in het bouwproces te brengen.

De ondertekening was een belangrijk onderdeel van het event ‘Green Deal Cirkelstad Amsterdam’. Partijen uit Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Drechtsteden en Den Haag waren er bij. Om te enthousiasmeren en zelf ook een Cirkelstad te starten in de eigen regio. De uitgedeelde starterskit helpt bij die start. De aandacht ging tijdens de dag vooral uit naar matchmaking van vraag en aanbod. Wie heeft de norm voor circulair bouwen? Wie kent een partij die businesscases uit kan rekenen? Hoe kom ik aan 5 nieuwe medewerkers? Tijdens de panel discussie met Mari van Dreumel (ministerie I&M),  Abdeluheb Choho (gemeente Amsterdam) en Michel Baars (New Horizon) werden een aantal overstijgende thema’s besproken. Wat kan Cirkelstad betekenen voor de leegstand in een stad? Hoe zorgen we ervoor dat uitvallers daadwerkelijk langdurig weer aan het werk gaan?

greendeal groepsfoto
Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten