Donderdag 7 april: Werkconferentie Circulair Inkopen

op 29 maart 2016

Op donderdag 7 april organiseert PIANOo samen met Platform31 en de Green Deal Circulair Inkopen een werkconferentie Circulair Inkopen voor decentrale overheden. Copper8 zal tijdens deze werkconferentie een tweetal rondetafels begeleiden over innovatief en circulair aanbesteden.

Steeds meer overheden horen over de innovatieve, duurzame en financiële voordelen die koplopers op het gebied van circulair inkopen behalen. Gemeenten, provincies en waterschappen kopen jaarlijks voor €50 miljard in: er liggen dus enorme kansen. PIANOo organiseert daarom, in samenwerking met de Green Deal Circulair inkopen en Platform31, een werkconferentie circulair inkopen.

Oud-minister van Milieu Jacqueline Cramer opent de dag en laat een aantal aansprekende voorbeelden zien. Daarna zullen de deelnemers aan de slag gaan met concrete cases: of het nu gaat om aanbesteden van huisvesting, kantoorinrichting of bedrijfskleding, veel kan al circulair worden ingekocht. In kleine groepen zullen gesprekken worden gevoerd over de kansen en mogelijkheden per organisatie. Prins Carlos de Bourbon de Parme sluit de dag af met een inspirerend verhaal over de koplopersrol van Nederland op het gebied van circulaire economie. Na afloop weet u hoe u aan de slag kan met circulair inkopen, hoe u intern collega’s mee krijgt en welke experts en organisaties u verder kunnen helpen.

Copper8-adviseur Cécile van Oppen zal tijdens deze dag, als expert op het gebied van circulair inkopen en aanbesteden, een tweetal rondetafels begeleiden over het inrichten van een innovatief aanbestedingsproces om te komen tot een circulair eindresultaat. Cecile was onder andere betrokken bij vooraanstaande circulaire aanbestedingen op het gebied van vastgoed (Liander Duiven), kantoorinrichting (Alliander en UMCU), en biedt momenteel ondersteuning aan veelvoud van (semi-)publieke instanties om hun circulaire ambities nader vorm te geven.

De werkconferentie vindt plaats in Amersfoort en duurt van 09.30-17.00. Meer informatie over de werkconferentie in de vorm van een verslag treft u hier.

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten