Donderdag 9 juni: Gastcollege Nyenrode over Sport en Duurzaamheid

op 07 juni 2016

Eind mei en begin juni organiseert Nyenrode Business Universiteit een collegereeks over ‘Sport en Leiderschap’. Op donderdag 9 juni gaat het avondcollege over Sport en Duurzaamheid – en hoe deze twee onderwerpen elkaar kunnen versterken. Copper8 consultant Cecile van Oppen zal samen met Houdijn Beekhuis (voormalig partner van Tendris) het college verzorgen.

De collegereeks is een initiatief van Nyenrode Sports – een nieuw instituut dat opgezet is om coaches en bestuurders uit topsportomgevingen te versterken in hun carrière. De reeks is concreet een invulling van een elective die wordt aangeboden aan de IMBA en MSc studenten van Nyenrode. Binnen de reeks wordt een avondcollege besteed aan het thema ‘Sport en Duurzaamheid’ – waar de deelnemers op interactieve wijze worden meegenomen in de verbondenheid tussen Sport en Duurzaamheid, het belang van samenwerking om een duurzame toekomst te creëren, en ook concreet aan de slag zullen gaan met cases.

Copper8 is al langere tijd bezig met het opzetten van een initiatief die zich bezig gaat houden met het verduurzamen van de Olympische Spelen. Dit vanuit de overtuiging dat de Spelen nog veel duurzamer georganiseerd kunnen worden dan nu het geval is, grote sportorganisaties zoals het IOC een hernieuwd impuls kunnen gebruiken ten aanzien van hun geloofwaardigheid, maar ook omdat de duurzaamheidsbeweging behoefte heeft aan een meer positieve emotie. Juist deze positieve emotie kan geboden worden door het te koppelen aan de Olympische Spelen.

In dit kader studeerde Laurie Kemp afgelopen jaar af op het onderwerp en nam Copper8 in november deel aan de Economische Missie naar Japan (waar in 2020 de zomerspelen worden gehouden).

Voor meer informatie over het initiatief rondom de duurzame Olympische Spelen kunt u het beste contact met ons opnemen via info@copper8.com.

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten