Groene oplossing voor gasinfrastructuur gevonden!

op 01 april 2019

Nederland gaat #vanGasLos. Maar wat gebeurt er met de gasinfrastructuur die na het ontdekken van de Groningse gasvelden in 1959 in een rap tempo zijn aangelegd? Er werd al gesproken over het benutten van de gasleidingen voor het transporteren van groen gas of waterstof. Er is nu echter wel een hele groene oplossing gevonden: een welbekende Nederlandse bierbrouwer heeft een deel van de gasinfrastructuur gekocht.

De woordvoerder van de bierbrouwer laat weten: “We lopen tegen de grenzen van ons systeem aan. Dit vergt ook van ons een andere manier van denken. Waarom internationaal bier verkopen, met de daarmee gemoeide CO2 uitstoot, als we ook lokaal ervoor kunnen zorgen dat de omzet rap stijgt door bij elk huis een bieraansluiting te realiseren?”

“Daarnaast,” voegt de woordvoerder toe, “zijn we ervan overtuigd dat deze lokale bieraansluitingen ook kunnen helpen bij het verhelpen van de klimaatdepressie. Een echte win-win oplossing dus!”

De bierbrouwer is begonnen met aanschaf van de infrastructuur in Zuid-Holland. Wanneer dat succesvol blijkt, zal het idee opgeschaald worden naar andere provincies.

Nadere informatie over deze deal zal na 1 april te vinden zijn op de website van Copper8.

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten