En toen waren het er 8! Maak kennis met Floris van Haagen

op 08 maart 2018

Vanaf 7 maart hebben we weer een nieuwe collega! Helemaal nieuw is hij niet, want het afgelopen jaar was Floris van Haagen al stagiair in ons team. Floris studeerde eind januari af aan de TU Delft op het onderwerp ‘Circulair Aanbesteden’.

Voor een snelle kennismaking hebben wij alvast een paar vragen aan Floris gesteld:

Omschrijf jezelf in 3 woorden…
Sociaal, doorzetter, rechtvaardig

Waarom heb je voor Copper8 gekozen?
Copper8 is een bedrijf dat laat zien dat consultancy ook op een andere manier kan, waarbij authenticiteit altijd belangrijker is dan geld verdienen. Copper8 zal nooit opdrachten uitvoeren, waar zij zelf niet volledig achter staan. Daarnaast wordt de vergoeding van opdrachten niet gebaseerd op gemaakte uren, maar op basis van de toegevoegde waarde. Een moedige keuze die niet veel bedrijven zullen maken, maar ook een keuze die laat zien dat Copper8 écht het verduurzamen van onze wereld als prioriteit heeft.

Ik ben een ambitieus persoon die graag mijn kennis wil inzetten om de circulaire economie aan te jagen, omdat ik geloof dat dit de toekomst is. Copper8 is koploper als het gaat om kennis en ervaring op het gebied van circulariteit. Bij Copper8 kan ik een bijdrage leveren in het verduurzamen van de wereld, maar kan ik mijzelf tegelijkertijd ook sterk ontwikkelen op dit onderwerp.

Wat is jouw unieke kwaliteit in het team?
Door mijn creatieve bouwkundige achtergrond ken ik de taal van architecten, ik kan denken in concepten en begrijp als geen ander de creatieve ruimte die zij nodig hebben. Doordat ik hun taal spreek, kan ik architecten laten zien dat circulariteit niet beperkend is, maar juist veel innovatieve mogelijkheden biedt en architectuur naar het volgende niveau kan brengen. Ik ben visueel ingesteld en heb dankzij mijn studie de vaardigheid, lange lappen tekst te vertalen naar één duidelijke infographic. Dit zorgt ervoor dat ik de boodschap die uitgedragen moet worden nog sterker kan overbrengen in rapportages en presentaties.

Mijn behoefte om altijd de onderste steen boven te halen zorgt ervoor dat ik opdrachten altijd vanuit meerdere perspectieven zal benaderen. Als harde en kritische werker word ik binnen projecten graag aangewezen als de persoon om elk van de gemaakte keuzes grondig te onderbouwen.

Wat is jouw droomproject?
Mijn droomproject is een volledig richting de toekomst circulair gebouw. Een gebouw dat kan inspelen op de veranderende behoefte gedurende de levensduur, maar ook gedemonteerd kan worden en op een andere locatie, een nieuwe functie kan vervullen. Vanwege mijn persoonlijke interesse in financiën zou ik graag een positieve business case voor dit gebouw willen ontwikkelen. Hierbij wil ik voor het eerst, mogelijk door middel van scenario’s, de daadwerkelijke restwaarde van het gebouw berekenen. Nu zijn de financiële voordelen van circulariteit helaas vaak nog onzichtbaar, omdat standaard 10% boekhoudkundige restwaarde gehanteerd wordt.

Wat doe jij voor pure ontspanning?
Ontspanning vind ik vooral in de aanwezigheid van familie en vrienden. Er blijft een kleine architect in mij schuilen, dus ik vind het heerlijk om samen met hen, nieuwe steden binnen Europa te zien en daar te genieten van de hapjes en drankjes. Om mijn gedachten helemaal uit te schakelen, squash ik wekelijks tegen een goede vriend. Daarnaast hou ik van de buitenlucht en loop ik in de weekenden graag door Rotterdam en de Kralingse Plas, uiteraard met af en toe een kleine koffiepauze.

 

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten