Gastcollege Rotterdamse Academie voor Bouwkunst

op 16 september 2017

‘Circulair bouwen’ is het centrale thema van een van de leergangen van de Rotterdamse Academie voor de Bouwkunst. Op donderdag 14 september mocht collega Sybren een gastcollege geven aan de architecten en stedenbouwkundigen in opleiding. “Ga op zoek naar je eigen ‘waarom’,” was zijn centrale boodschap.

Praktijkvoorbeelden

Centraal stonden zes praktijkvoorbeelden van gebouwen in Nederland, die op dit moment het label ‘circulair’ hebben. Bij ieder gebouw bleek er een sterke en unieke ‘waarom’ te zijn in de uitvraag. Bij het Stadskantoor Venlo was dit het creëren van een gezonde stad, bij de Tijdelijke Rechtbank in Amsterdam de tijdelijkheid van het gebouw in deze functie, en bij het recent geopende Circl paviljoen op de Zuidas staat het laten zien van circulaire principes centraal.

De leergang ‘circulair bouwen’ is een initiatief van de Rotterdamse Academie voor Bouwkunst, in samenwerking met Inbo. Naast Sybren delen in deze serie gastcolleges ook andere circulaire koplopers en architecten hun visie en ervaringen.

 

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief