Wat zijn de grenzen aan onze groei?

op 07 februari 2025

De grenzen aan onze groei hebben wij al bij onze oprichting vastgesteld op 15 adviseurs. Maar hoe gaan we om met een volledige bezetting? Dus wat als we die 15 adviseurs inderdaad in het team hebben zitten? Met onze organische groei hebben wij eigenlijk nog nooit hoeven nadenken over dit scenario, maar dit moment komt steeds dichterbij.

Bijna wekelijks krijgen wij open sollicitaties binnen van gemotiveerde en getalenteerde mensen. Wat doen we als we onze maximum bezetting hebben bereikt? Eigenlijk weten we niet zo goed hoe we met deze situatie moeten omgaan, en daarom delen we onze dilemma’s openlijk in dit blog.

Maar voordat we deze opties bespreken willen we toch nog even de kern benoemen: waarom houden we zo vast aan klein = fijn? Dat kunnen we vatten in drie kernpunten:

  1. We houden de sfeer met klein = fijn persoonlijk. Iedereen kent iedereen, niet alleen van naam, maar ook wat er speelt in eenieders leven. De kleine omvang is een randvoorwaarde voor een open cultuur.
  2. Doordat we klein zijn kunnen we sturen op gevoel, en zijn de cijfers daarin hoogstens een ondersteunend middel. We durven af en toe rode cijfers te draaien, als dat beter is voor Copper8. We sturen niet op omzet of targets, maar op zinvol werk dat ons gelukkig maakt.
  3. Het kleine formaat houdt ons innovatief. Doordat we klein zijn, en op gevoel kunnen kiezen identificeren we ook goed wat er nodig is voor de transitie. We kunnen door onze kleine omvang ook continue evolueren.

Dat gezegd hebbende, is het nu de vraag hoe we straks omgaan met een volledige bezetting. Wat als juist dan een geweldige potentiële collega zich aandient? Wat doen we dan? We zetten de opties even op een rij:

Het eerlijke verhaal: wij weten het nog niet.

Als organisatie experimenteren we met postgroei ondernemen. Exponentiële groei sluiten we daarmee sowieso uit, maar hoe klein is en blijft fijn? Nemen we iets meer ‘adem’ als er een goede kandidaat op ons pad komt? We gaan het zien.

P.S. heb jij een ander goed idee? We leren graag van anderen, dus laat het ons zeker weten!

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten