Kantoorruimte te huur!

op 29 mei 2015

Op 23 april is er een nieuwe duurzame broedplaats geopend nabij het Amstelstation. Op initiatief van Copper8 en Cocon Vastgoed is de 8e verdieping van het 100 Watt gebouw volledig duurzaam getransformeerd om kantoorruimte te bieden aan duurzame ondernemers. Het icoonproject op het gebied van duurzaamheid en de circulaire economie is tot stand gekomen door een unieke samenwerking tussen de initiatiefnemers, architectenbureau O+A, tapijttegelfabrikant Interface en Gispen. Niet alleen laat het project op een bijzondere wijze de schoonheid van duurzaamheid zien, maar ook is het project ruim binnen budget gerealiseerd.

Op allerlei wijzen is ‘duurzaamheid’ zichtbaar doorgevoerd op de verdieping. Zo is er met sloopafval van andere iconische Amsterdamse panden gebouwd, zijn de tapijttegels van Interface gemaakt met 100% gerecycled garen dat afkomstig is van oude gebruikte visnetten, zijn de plafonds bespoten met akoestisch materiaal wat gemaakt is van oude kranten, en is er LED-verlichting aangebracht. Copper8 heeft daarnaast haar inrichting op circulaire wijze vormgegeven samen met Gispen: zo is er een balans tussen ervaren meubels, tafels gemaakt van sloophout, en meubels die op lange termijn hun waarde behouden.

Op de verdieping is nog ruim 350m2 te verhuren aan duurzame bedrijven. De verdieping biedt een open ruimte, waarbij elk bedrijf door de opstelling ook geborgenheid heeft. De faciliteiten zoals vergaderzalen en pantry’s worden gedeeld. Opmerkelijk is ook de contractuele afspraken tussen Copper8 en Cocon die uiterst start-up vriendelijk zijn en rekening houden met kleine en groeiende organisaties. Voor interesse in het project en een eventuele bezichtiging kunt u contact opnemen met Cocon vastgoed (dolfin@vci.nl) of Copper8 (info@copper8.com).

_K5B0746
_K5B0734  _K5B0770 _K5B0779 _K5B0843
Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief