Keynote op Nationale Staalbouwdag

op 10 oktober 2017

Circulair Bouwen was het thema van de Nationale Staalbouwdag 2017. Voor ruim 1200 bezoekers vanuit architectenbureaus, bouwbedrijven en staalleveranciers is dit dé dag waar gesproken wordt over de toekomst van de staalbouwsector. Collega Sybren gaf op deze dag een keynote over veranderende verdienmodellen en veranderende samenwerkingen in de staalbouwsector, en deelde zijn visie op de toekomst.

Kernboodschap

De kern van het verhaal is dat er meer vragen zijn dan antwoorden. Daarin is staalbouw zeker niet de enige sector, omdat juist ook de samenwerking met andere sectoren van belang is. Eén ding is wel zeker: er gaat de komende jaren veel veranderen. Aannames over rolverdeling zullen moeten wijzigen, en traditionele verdienmodellen gaan steeds vaker ter discussie gesteld worden.

In de transitie naar een circulaire economie ligt er een belangrijke rol voor de bouwsector. Specifiek staalbouw gaat, vanwege de grootschalige toepassing, vaak relatief eenvoudige losmaakbaarheid en hoge hergebruikpotentie, hier een belangrijke rol in spelen. De staalbouwsector kan zich daarmee de leiding nemen in de transitie naar een circulaire economie in de bouw.

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief