Maak kennis met: Jeroen Verberne

op 06 december 2017

Vanaf 1 december is het team van Copper8 versterkt door de komst van Jeroen Verberne. Jeroen heeft een technische achtergrond, en schreef zijn scriptie over de ‘Building Circularity Index’. De afgelopen 1,5 jaar heeft Jeroen zich verder mogen ontwikkelen als adviseur bij Alba Concepts. Met de komst van Jeroen versterken wij binnen ons team de continue discussie rondom het ‘meten van circulariteit’, en versterken wij de bouwkennis binnen het team.

Voor een snelle kennismaking hebben wij alvast een paar vragen aan Jeroen gesteld:

Omschrijf jezelf in 3 woorden…
Creatief, omgevings-sensitief en besluitvaardig

Waarom heb je voor Copper8 gekozen?
Het team van Copper8 laat al bijna een decennialang zien dat samenwerking essentieel is richting een duurzame toekomst. Alles in en rondom het team straalt de ambitie uit om te bouwen aan een mooie wereld. Mijn droom om de wereld een klein beetje duurzamer achter te laten, sluit hier naadloos op aan!

Ik ben een realistische idealist die met creativiteit nieuwe innovatie wil aanjagen en die buiten de bestaande paden durft te wandelen. Dat is nu precies wat Copper8 doet!

Wat is jouw unieke kwaliteit in het team?
Ik heb met mijn bouwkundige achtergrond en het onderzoek naar de Building Circularity Indicator ervaring opgedaan op het technisch inhoudelijke vlak van de circulaire economie. Ik kan de taal die aannemers en onderaannemers spreken vertalen richting circulaire strategieën en missies voor opdrachtgevers. Door mijn analytische vaardigheden en financiële interesses kan ik technische en digitale data eenvoudig omzetten naar rapportages en presentaties.

De passie om alleen authentieke projecten aan te pakken en daar voor de volle 100% voor te gaan schetst de kracht van het team. Als creatieveling word ik binnen de authentieke projecten graag tot het maximale uitgedaagd om de transitie naar de circulaire economie te laten slagen.

Wat is jouw droomproject?
Een (bouw)project waarbij afval voor de volle 100% is uitgesloten nu en in de toekomst. Ik droom van een project waarbij er uitsluitend gebruik wordt gemaakt van hergebruikte materialen bij realisatie, dat de elementen losmaakbaar zijn en dus in de toekomst uit elkaar gehaald kunnen worden. Maar vanuit mijn financiële interesse wil ik hierin ook het toekomstig hergebruik contractueel en financieel borgen in een incentive model waarbij iedereen gezamenlijke belangen heeft. Alleen door een volledige ketentransitie is het mogelijk om circulariteit na te streven!

Waar ben jij te vinden als je niet aan het werk bent?
Als ik niet aan het werk ben, ben ik het liefst samen met vrienden en familie. Gezellig borrelen en restaurants ontdekken in verschillende steden.  Mocht ik nu een ‘aantal’ weken niet hoeven te werken, dan wil ik alles van de wereld zien. Ik laat mij dan graag inspireren door de luxe die wij in Nederland hebben en de (nog) grote behoefte om duurzamer op de wereld rond te lopen.

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten