Maandag 5 oktober: Gastcollege ASRE

op 18 september 2015

Cecile van Oppen treedt voor de Master Gebieds- en Vastgoedontwikkeling van de Amsterdam School of Real Estate (ASRE) op als gastdocente. Met het onderwerp ‘Duurzaamheid door ketenintegratie’ verzorgt Cecile een gastcollege voor de Masterstudenten.

De nieuwe onderwijsvisie van de ASRE ging gepaard met een vernieuwing van de docenten. De vastgoedbranche ontwikkeld zich zo snel, dat het van belang is om de nieuwe generatie vastgoeddenkers en -doeners mee te nemen in de innovaties die plaatsvinden in de vastgoedbranche. Zodoende heeft de ASRE gevraagd aan Copper8 om een gastcollege te verzorgen voor de Masterstudenten van Gebieds- en Vastgoedontwikkeling.

Duurzaamheid is vandaag de dag een must in de gebouwde omgeving. De Copper8-aanpak in aanbestedingen en bouwprojecten is onderscheidend in de markt omdat er niet zozeer wordt gekeken naar labels of normen (LEED, BREEAM, etc.) maar juist samenwerking als uitgangspunt wordt genomen. Door begrip te hebben van de belangen van de opdrachtgever en de potentiële opdrachtnemers ontstaat een bijzonder proces welke altijd leidt tot icoon-projecten in de gebouwde omgeving.

Voorbeelden van projecten die geleid zijn door Copper8-adviseurs zijn onder andere het woningbouwproject Co-Green (Winnaar van de Groene Speld 2012, de Betonprijs 2013, de Zuiderkerkprijs 2014) en het recent geopende kantoor van Liander in Duiven (Winnaar BIM Awards BENELUX).

duivenKantoorlocatie Liander in Duiven

Beide projecten zijn vooruitstrevend op het gebied van energie maar ook toonaangevend op het gebied van de Circulaire Economie. Opvallend is, dat het project Co-Green door de Copper8 adviseurs al in 2008-2009 werd begeleid, en dus toen al vooruit liep op de ontwikkelingen in de markt.

In het gastcollege zal Cecile dan ook stil staan bij het ‘belangenspel’, waarna de studenten worden meegenomen in verschillende cases waarbij samenwerking een rol heeft gespeeld.

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten