Maandag 9 maart: Copper8 spreekt op seminar “De waarde van duurzaam inkopen”

op 03 maart 2015

Op maandag 9 maart organiseert Eneco voor haar relaties een seminar met als titel “De waarde van duurzaam inkopen”. Het seminar richt zich op inkopers en andere geïnteresseerden die werkzaam zijn binnen (semi-)overheidsinstanties en vanuit hun functie vaak geconfronteerd worden met de ogenschijnlijke spanning tussen duurzaamheidsambities enerzijds en de Europese wet- en regelgeving anderzijds.

Duurzaam aanbesteden is een veelbesproken en -beschreven onderwerp – sommige menen dat het aanbestedingsrecht per definitie op gespannen voet staat met de wens om te verduurzamen. Vanuit Copper8 geloven wij juist dat het vehikel van aanbestedingen benut kan worden om hoge duurzaamheidsambities te realiseren. Zodoende schreef Copper8 al eerder in samenwerking met Urgenda de brochure ‘Duurzaam Aanbesteden: van paradox naar potentie‘.

Naast Copper8 zullen ook Eric van Vliet van de NS en Professor Jan Telgen van de Universiteit Twente een inhoudelijke bijdrage leveren aan het seminar.  Copper8 adviseur Cecile van Oppen zal mede vanuit haar praktijkervaringen met duurzaam aanbesteden vooral ingaan op praktijkcases, de kansen die aanbestedingen bieden om hoge duurzaamheidsambities te realiseren en het belang van goed opdrachtgeverschap.

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten