Manifest Circulaire Architectuur

op 18 januari 2018

In de week van de Circulaire Economie lanceerde de BNA het Manifest Circulaire Architectuur. De campagne getiteld ‘Wij gaan Circulair‘ is erop gericht architectenbureaus te bewegen om circulaire ontwerpprincipes zoveel mogelijk toe te passen. Het is ook het startpunt van het bredere programma Circulaire Architectuur en Bouw, waarin BNA de branche wil faciliteren circulair te gaan. Het idee is dat elk bureau – groot èn klein- kan effectief en betekenisvol bijdragen aan het behalen van de doelstellingen.

Copper8 werkte samen met de Beroepsorganisatie Nederlandse Architectenbureaus (BNA) aan de inhoud van het Manifest. We vinden het ook geweldig dat de BNA als vertegenwoordiger van Architectenbureaus in Nederland het belangrijke onderwerp ‘Circulair Bouwen’ onder de aandacht wil brengen van een invloedrijke groep: de ontwerpers.

De wens van de BNA is om in de architectenbranche een bredere beweging op gang te brengen rondom het onderwerp ‘Circulair Bouwen’, en sluit aan op de Transitieagenda Circulaire Bouweconomie (waar Copper8 tevens aan meewerkte).

In het Manifest worden Architectenbureaus gestimuleerd om toe te werken naar een gesloten kringloop, en de circulaire ‘vraag achter de vraag’ te stellen aan de opdrachtgever. Daarnaast worden er vijf ontwerpprincipes meegegeven aan de bureaus:

Wil je meer weten over het Manifest Circulaire Architectuur? Kijk dan op de site van BNA.

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten