Nieuw MVI-beleid voor Enexis

op 12 december 2016

In drie werksessies heeft Copper8 met een vertegenwoordiging van zes afdelingen van Enexis het nieuwe MVI-beleid vormgegeven. Enexis wil als netbeheerder haar verantwoordelijkheid nemen in de transitie naar een duurzame samenleving. Maatschappelijk Verantwoord Inkopen is een belangrijk instrument om leiderschap te tonen op dit gebied.

Het uiteindelijke resultaat – een beleid van twee pagina’s – bevat een sterke formulering waarom Enexis met MVI aan de slag wil. Een aantal kernwaarden stellen de kaders voor de manier van werken in inkoopprocessen. Vervolgens zijn er negen thema’s, verdeeld over drie categorieën, waar inhoudelijk veel aandacht aan gegeven zal worden. Op dinsdag 6 december is dit MVI-beleid gepresenteerd aan de sponsorgroep van Enexis. In februari ligt het stuk voor akkoord bij de directie. In de tien maanden daarna wordt het beleid vertaald naar de verschillende productgroepen, waarna vanaf 2018 alle inkoopprocessen volgens de kaders van dit nieuwe MVI-beleid zullen worden uitgevoerd.

Na afloop van het traject zijn de post-its met input voor het MVI-beleid ingelijst om bij Enexis aan de muur een blijvende herinnering aan de drie werksessies te vormen.

 

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten