Nieuwe Wegwijzer Circulair Inkopen gelanceerd

op 08 april 2019

Op donderdag 4 april is de nieuwe Wegwijzer Circulair Inkopen gelanceerd. Deze Wegwijzer biedt strategische en praktische handvatten voor inkopers, projectleiders, duurzaamheidscoördinatoren en bestuurders. De nieuwe Wegwijzer bevat de laatste inzichten en verdiepende achtergrondinformatie. Ook zijn er veel praktijkvoorbeelden en handige tips opgenomen.

De Wegwijzer Circulair Inkopen zoomt in op verschillende vlakken van circulair inkopen. Een eerste element is het meenemen van de interen organisatie: hoe stel je doelen en beleid op, en hoe betrek je de verschillende stakeholders? Ook wordt er ingegaan op het daadwerkelijk doorlopen van een inkooptraject: hoe geef je circulariteit daarin de juiste plek? Tot slot worden kansen genoemd voor verschillende productgroepen, waarbij ook belangrijke aandachtspunten staan genoemd.

 

Green Deal Circulair Inkopen 2.0

De Wegwijzer Circulair Inkopen is opgesteld vanuit de Green Deal Circulair Inkopen 2.0 – een initiatief van PIANOo, MVO Nederland, NEVI en Rijkswaterstaat waarin ruim veertig publieke en private organisaties samenwerken aan het versnellen van de circulaire economie. Vanuit Copper8 hebben we bijgedragen aan het inhoudelijk vormgeven van de wegwijzer.

Via wegwijzer.gdci.nl kan je met de Wegwijzer aan de slag!

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief