Noor Huitema geïnstalleerd als lid van De Raad van Toezicht van Cirkelstad

op 20 april 2018

Op 18 april jl. zijn tijdens de ALV van de coöperatie Cirkelstad de leden van de Raad van Toezicht officieel benoemd. De Raad bestaat uit: Dick van Veelen, Noor Huitema, Ellen van Bueren, Rutger Sypkens, Aron Bogers, Michel Baars. Deze leden zijn door Cirkelstad gevraagd omdat de organisaties waar zij werkzaam zijn zich hebben bewezen op het gebied van de circulaire en inclusieve economie. Rutger Sypkens is gekozen tot voorzitter. Alle leden hebben zich gecommitteerd aan deze rol voor een periode van 3 jaar.

Cirkelstad biedt een platform aan vooruitstrevende publieke en private partijen die werk maken van steden zonder afval, zonder uitval. Dat gebeurt door de materialen die vrijkomen bij het slopen, renoveren of beheren van gebouwen terug te brengen in de kringloop. De materialen worden vervolgens toegepast in nieuwe producten met een gelijkwaardige toepassing. Geen afval dus. Het werk wordt daarnaast verricht met de mensen uit de stad. Zij komen met inspiratie over hoe zij willen wonen, nemen initiatief tot wijkactiviteiten of worden uitgenodigd voor leer-, of werkplekken bij de betrokken partijen. Geen uitvallers dus.

Cirkelstad Coöperatie U.A. staat voor een systeemaanpak om doorbraken te forceren naar een blijvende nieuwe (markt)logica. Deelnemende partijen zoeken elkaar op rondom projecten, behalen resultaat, delen kennis en borgen de resultaten in de (lijn)organisatie om een volgende keer, weer met nieuwe partijen te blijven werken aan steden zonder afval, zonder uitval.

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten