Noor Huitema in ‘de Architect’

op 15 juni 2016

In de juni editie van ‘de Architect’ is een artikel verschenen over “De stap naar Circulair Ontwerpen”. Voor het artikel interviewde Fieke Grooters adviseurs van Arcadis, Copper8 en reBorn over de circulaire economie en rol die architecten hierin kunnen hebben.

Noor Huitema werd namens Copper8 geïnterviewd voor het artikel. Copper8 kreeg o.a. bekendheid door het begeleiden van de aanbesteding voor de herhuisvestingsopgave van Alliander in Duiven, waar in het interview ook op teruggepakt wordt. Immers begint het ontwerpen van een ‘circulair gebouw’ bij het stellen van de juiste vraag en het in staat stellen van ontwerpers en bouwers om vanuit hun expertise invulling te geven aan deze vraag. Wil je een bijdrage leveren aan de Circulaire Economie, dan gaat het dus ook om het proces. In een ideale situatie is het een integraal proces waarbij architecten, installatieadviseurs, installateurs en aannemers samen tot een concept komen.

Ook wordt in het artikel ingegaan op het project ‘Stadstuin Overtoom‘ – een project waar in 2008 al de basis werd gelegd voor hergebruik van vrijgekomen sloopafval. Het is een kwestie van doen.

Het gehele artikel vindt u hier.

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten