November 9-12: Copper8 mee op handelsmissie naar Japan

op 08 november 2015

Van maandag 9 tot en met donderdag 12 november zijn Copper8 adviseurs Dirk Bijl de Vroe en Cecile van Oppen mee op handelsmissie naar Japan. Zij voegen zich tijdens de missie aan bij de delegatie die deelneemt aan het programma rondom de ‘Smart Olympics’, welke zich richt op de Olympische Spelen van 2020.

Het is niet verbazingwekkend met 5 oud-topsporters in dienst dat Copper8 zich al wat jaren fascineert over het thema duurzaamheid in combinatie met de Olympische Spelen. Vooral in de gebouwde omgeving, waar Copper8 ook veel werk doet, zien wij dat veel Olympische venues na de Spelen leeg komen te staan: een schril contrast dus met de levendigheid tijdens de 6 weken van de Olympische en Paralympische Spelen.

Om dit beter te begrijpen heeft stagiaire Laurie Kemp de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar de dynamiek tussen het IOC en de gaststeden. De reis naar Tokyo is de tweede stap in het beter begrijpen van de gang van zaken tussen het zo welwillende IOC op het gebied van duurzaamheid, maar de achterblijvende duurzaamheidsprestaties op lange termijn.

U kunt de reis van Dirk en Cecile volgen via Twitter en Facebook.

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten