Onze impactmeter 2.0 is live!

op 02 april 2018

Onze impactmeter is vernieuwd! Al sinds onze oprichting in 2013 meten wij ons succes aan de hand van de impact die wij realiseren in projecten. We hadden de groeiende behoefte om onze impactmeter te versterken; waar we in het verleden veel subjectiviteit in de impactmeter toelieten wilden wij toe naar een objectieve impactmeter die ook ook ‘accountancy-proof’ is.

De impactmeter bestaat uit twee hoofdonderdelen:

  1. De impact van een project zelf. Hierbinnen kijken we naar de mate waarin een project zelf heeft bijgedragen aan de Circulaire Economie. Ook kijken we naar de mate waarin er innovaties zijn ontwikkeld aan de hand van het traject, en de impact die het project heeft gehad op de eigen organisatie.
  2. De zogenaamde ‘ripple effect’ die het project teweeg brengt. Hierbij kijken we naar het effect dat het project heeft gehad op de buitenwereld: is het een inspirerend voorbeeld dat anderen in beweging heeft gebracht? Was het nieuw voor de sector? Is er een innovatief business model ontwikkeld dat ook repeteerbaar ingezet kan worden?

Samen met onze associate (Luc Brugman) hebben we de impactmeter een sterkere kwantitatieve onderbouwing gegeven. Ook hebben wij gespard met Peter Fechter van RS Finance om de impactmeter ‘accountancy proof’ te maken.

Het eerste project (Alliander Duiven) hebben wij door de nieuwe impactmeter gehaald, waarbij wij uitkwamen op de volgende scores:

Zo komen we weer één stap dichter bij onze droom: ons verdienmodel koppelen aan de impact die wij gerealiseerd hebben in onze projecten!

Om dat te kunnen doen moeten we eerst meer impactscores gaan verzamelen, om vervolgens te kunnen bepalen wat een impactpunt waard is… Wil je meer weten over onze vernieuwde impactmeter, of wil je graag een afgerond project door onze vernieuwde impactmeter halen? Dat kan: neem dan graag contact op met ons via info@copper8.com.

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten